Vis recepten

Over vis

vis recepten

Van de bijna 30.000 soorten vissen wordt een betrekkelijk klein aantal gevangen en bereid als voedsel. Ook andere zeedieren als kreeft, mosselen en inktvis worden wel als 'vis' aangeduid, hoewel deze dieren biologisch geen vissen zijn. Zie voor kreeft als voeding ook kreeft (voedsel). Vis wordt vaak als (onderdeel) van een maaltijd zoals lunch of avondmaaltijd gegeten. Ook eet men visproducten als tussendoortje zoals Hollandse nieuwe, kibbeling of kuit op een toastje. Vis kan worden gebakken, gebraden, gegrild, gestoomd, in de oven worden bereid of op de barbecue worden gelegd. Vis wordt vrijwel nooit rauw gegeten, soorten die niet worden gebakken of gekookt, worden gedroogd, gepekeld of gerookt, wat een conserverende werking heeft.


Overzicht van recepten uit de categorie vis

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie vis.

Toon 201-225 van 1088 recepten
Garnalen, gebakken
Uit de categorie vis: met Olie, Knoflook en Olijfolie

Pel de garnalen, maar laat de staartstukjes zitten. Snijd de rugzijde in en verwijder het zwarte darmpje. Verhit de olie, pers de knoflook e...

Garnalen, gebraden
Uit de categorie vis: met Zout, Olie en Nootmuskaat

Leng het meel aan met het water. Kluts de eidooiers. Voeg de dooiers en de kruiden aan het meel toe. Doe ook de garnalen erbij en bak het ge...

Garnalen, gefrituurde
Uit de categorie vis: met Azijn, Gember en Sherry

Pel de garnalen maar laat de staarten zitten. Goed drogen. Verhit de reuzel. Als het borrelt, frituur de garnalen twee maal 3-4 seconden en...

Garnalen, gefrituurde reuze-
Uit de categorie vis: met Zout, Olie en Bloem

Haal de schaal van de gamba's, maar laat de staart eraan. Klop het ei op en roer er het zout, de gember, de bloem en het water door. Klo...

Garnalen, gemarineerd
Uit de categorie vis: met Uien, Citroen en Koriander

Pel de garnalen. Snij de uien in ragfijne sliertjes. Boen de schil van de citroen schoon en snij de citroen in zeer dunne schijfjes. Haal d...

Garnalen, gesmoorde
Uit de categorie vis: met Zout, Azijn en Gember

Was de droog de garnalen, snij in de lengte doormidden en verwijder de zwarte darm. Hak gemberwortel, knoflook en sjalot fijn. Meng de ingre...

Garnalen, gesmoorde ongepelde
Uit de categorie vis: met Zout, Suiker en Sojasaus

Verwijder van de garnalen koppen en poten, maar niet de schalen en de staarten. Verhit de reuzel, bak de garnalen in 5 minuten goudbruin. Ha...

Garnalen, grote
Uit de categorie vis: met Sla, Zout en Dille

Was per persoon 6 grote rauwe gamba's of 3 rivierkreeftjes en kook ze in kokend water met 2 eetlepels dille en 1 eetlepel zout 7 minuten...

Garnalen, roergebakken
Uit de categorie vis: met Olie, Gember en Sherry

Pel de garnalen maar laat de staartjes intact. Doe ze met alle ingrediënten, behalve de lente-uitjes, in een grote schaal en schep ze enkel...

Garnalen, Surinaams-Creoolse gebakken
Uit de categorie vis: met Olie, Tomaat en Knoflook

Pel de garnalen. Fruit knoflook en ui in de olie. Fruit tomaat en peper 15 minuten mee. Doe de garnalen en trassi erbij en bak 10 minuten...

Garnalen, Thais
Uit de categorie vis: met Zout, Gember en Gember

Pel de garnalen en haal het darmkanaal eruit. Snijd de bosuitjes en de worteltjes in flinterdunne plakjes. Hak de sjalotjes en een stukje ge...

Garnalen, zoetzuur 1
Uit de categorie vis: met Olie, Rijst en Sherry

Pel de garnalen: Draai de kop eraf en trek de staart eraf. Het is dan vrij eenvoudig de schaal - en daarmee de pootjes - eraf te pellen. Als...

Garnalen, zoetzuur 2
Uit de categorie vis: met Olie, Azijn en Gember

Pel de garnalen en verwijder de zwarte darm. Snij elke garnaal in de lengte doormidden. Maak op elke helft een rasterpatroon en marineer in...

Garnalen/pijlinktvis & paddestoelen, roergebakken
Uit de categorie vis: met Vis, Olie en Pepers

Snij de inktvis overdwars in ringen. Verhit een wok tot die zeer heet is. Doe olie en knoflook erin en laat enkele seconden fruiten. Roerbak...

Garnalenballetjes, gefrituurde
Uit de categorie vis: met Zout, Olie en Ve-tsin

pel en droog de garnalen en marineer 5 minuten in zout, hak dan in rijstkorrelgrote stukjes. Hak de waterkastanjes fijn, vermeng met de garn...

Garnalenbuideltjes, gefrituurde
Uit de categorie vis: met Zout, Bosuitjes en Bosuitjes

Hak de garnalen fijn. Snij de bosui in flinterdunne ringetjes. Meng garnalen, bosui, ketumbar, djahé en maïzena en breng op smaak met zou...

Garnalencurry 1
Uit de categorie vis: met Olie, Rijst en Gember

Pel de garnalen. Maal de knoflook, de gember, de lente-uitjes en de pepers in een keukenmachine fijn tot een moes. Doe de moes in een (steel...

Garnalencurry 2 (jhinga kari)
Uit de categorie vis: met Ghee, Azijn en Rijst

Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem en fruit er de ui en knoflook op een laag vuur in 4-5 minuten zacht in. Meng de koriander, ge...

Garnalenragoût 1
Uit de categorie vis: met Zout, Melk en Bloem

Smelt de boter op een matig hoge warmtebron en roer de bloem er voorzichtig door. Meng de helft van de melk erdoor tot een glad mengsel onts...

Garnalenragoût 2
Uit de categorie vis: met Zout, Kool en Soja

Laat de Chinese champignons weken. Maak de garnalen schoon. Hak de gemberwortel fijn, vermeng dit met de maïzena, soja en sherry en schud d...

Garnalenragoût 3
Uit de categorie vis: met Zout, Room en Melk

Breng de melk aan de kook met het kruidenboeket. Laat 10 minuten trekken. Zeef de melk en meet 2,5 dl af. Smelt de boter in dezelfde pan, r...

Garnalenragoût-tartelette (warm)
Uit de categorie vis: met Dille, Venkel en Garnaal

Elk plakje deeg iets uitrollen en in vieren snijden. Deeg in vormpjes leggen en bodem van deeg met vork inprikken. Deegbodems met bakpapier...

Garnalenspiesjes 3 (warm)
Uit de categorie vis: met Zout, Gember en Limoen

Sap van 1 limoen mengen met 4 eetlepels olijfolie, 1/2 fijngesneden rode peper, 1 theelepel geraspte gemberwortel en zout. 12 grote rauwe ga...

Gavros marinatos (gemarineerde rauwe ansjovis)
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Azijn

Maak de vis schoon en fileer ze: pak de kop met 1 hand stevig beet, maak een inkeping in het vel onder de kop en trek de filets voorzichtig...

Gebakken kabeljauw met gele saus
Uit de categorie vis: met Vis, Zout en Bloem

Besprenkel de moten kabeljauw met citroensap en bestrooi het met wat peper en zout. Strooi wat bloem op een bord en wentel hier de...

Veel voorkomende ingrediënten bij vis