Aardappelkoekje met gerookte zalm (warm)

Ingrediënten

  • 2 aardappels (± 350 gr
  • vastkokend)
  • 1 eierdooier
  • 1 eetlepel bloem
  • zout
  • peper
  • 2 1/2 eetlepel olie
  • 1 schaaltje gerookte zalmfilet (100 gr)
  • 2 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels rode imitatiekaviaar (potje)
  • keukenpapier

Bereidingswijze

Aardappelen schillen, wassen en boven kom fijnraspen. Dooier, bloem, zout en peper erdoor mengen en aardappelmengsel in 8 porties verdelen. In koekepan met anti-aanbaklaag 2 eetlepels olie verhitten, aardappelkoekjes in pan scheppen en met bolle kant van een natgemaakte eetlepel platdrukken. Aardappelkoekjes in ± 10 minuten gaar bakken, halverwege keren en rest van olie toevoegen. Koekjes uit pan scheppen en op keukenpapier laten uitlekken. Zalm in 8 repen snijden en op elk aardappelkoekje reepje zalm leggen. Garneren met zure room en kaviaar.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha