aardappels, Zeeuwse mosselen & garnalen, geplette

Ingrediënten


Bereidingswijze

Boen de aardappelen goed schoon. Kook 30 minuten in weinig water met zout. Snipper de sjalotjes. Giet de aardappels af en hak fijn. Spoel de mosselen af onder koud water. Snipper het ui. Knip een takje selderij fijn. Smelt 10 g boter en fruit ui en selderij 1 minuut zachtjes. Schenk de wijn erbij. Kook de mosselen hierin gaar. Verhit de olie. Fruit de sjalot 1 minuut zachtjes. Schep aardappelen, zout, peper, nootmuskaat en tijm erdoor. Haal de mosselen uit de schelp en zeef het vocht boven een pan. Breng het kookvocht aan de kook. Snij de rest van de boter in klontjes en klop door het kookvocht. Roer van het vuur af de citroensap erdoor. Knip peterselie, bieslook en de rest van de selderij erboven en roer erdoor. Schep de aardappelpuree in het midden van 4 borden. Verdeel de garnalen erover. Schep de mosselen erom en schep de saus erover.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha