Almejas a la marinera (venus- of tapijtschelpen)

Ingrediënten

  • 50 ml olijfolie
  • 1 fijngehakt ui
  • 1 lepel paprikapoeder
  • 150 ml passata
  • 1 blaadje laurier in dunne reepjes
  • 1/4 theelepel gedroogde chiliflinters
  • 50 ml droge witte wijn
  • 1.75 kg tapijtschelpen
  • 1 lepel beurre manie
  • 1 lepel gehakte peterselie
  • zout
  • peper
  • Kan ook met mosselen.
  • Passata is gezeefde tomaat.

Bereidingswijze

Verhit de olie en fruit ui en paprikapoeder zacht, maar niet bruin. Doe de passata, laurier, chiliflinters en wijn erbij en laat 2 minuten pruttelen. Doe de schelpen erbij, sluit de pan en kook 3-4 minuten tot de schelpen open zijn. Roer de beurre manie erdoor en pruttel 1 minuut tot de saus gebonden is. Roer de peterselie erdoor.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha