Asperges met grijze garnalen, witte

Ingrediënten


Bereidingswijze

Schil de asperges met een dunschillertje (lang, dun aardappelmesje) en was ze. Bind de asperges samen met keukentouw. Kook de eieren hard in water met veel zout. Spoel ze onder koud water tot ze volledig afgekoeld zijn en pel ze. Plet met een vork. Kook de asperges beetgaar in gezouten water gedurende 10 min. (al naargelang de dikte van de asperges) Laat 250 gr. boter smelten en giet alleen het olie-achtige gedeelte zachtjes over in een steelpannetje. Als de asperges gaar zijn, neemt u ze uit het water en houdt u ze warm onder aluminiumfolie. Voeg de geplette eitjes bij de geklaarde boter. Aromatiseer met een weinig muskaatnoot en kruid met peper van de molen. Voeg hierbij het citroensap. Meng de tomaten door de massa en warm de saus op. Schep de garnaaltjes door de saus. De saus mag niet meer verder verwarmen. Kruid nu eventueel bij, maar let op het zoutgehalte (de garnalen geven deze bereiding al een licht gezouten smaak). Werk af door de bieslooksnippers door de saus te roeren. Schik de asperges met de punt naar links beneden op een bord. Lepel wat saus over de stelen, maar laat de aspergepunten vrij. Garneer het bord met enkele bieslooksprietjes en dien warm op, bijvoorbeeld met een glaasje champagne-brut.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 978x

Jouw laatst bekeken recepten