Asperges met krab, gefrituurde

Ingrediënten


Bereidingswijze

Schil de asperges met een dunschiller of met een aspergeschiller (schil het puntje NIET), verwijder de onderste 3 cm en snijd ze in de lengte doormidden en dan in schuine stukjes van 2 cm. Snijd de lente-ui in stukjes. Hak de gember fijn. Vermeng de ingredi├źnten voor de saus. Haal de krab met een vork los. Verhit in een wok op hoog vuur 4 dl olie en frituur de asperges tot ze verkleuren. Schep ze uit de wok en laat ze uitlekken. Giet de olie uit de wok in een bewaarpan (bewaar voor later gebruik). Verhit de wok opnieuw en verhit hierin 2 eetlepels sesamolie. Roerbak de lente-ui en de gember tot het geurt. Roerbak de krab enkele seconden, voeg het sausje toe en laat 1 minuut koken. Breng het geheel op smaak met zout en peper en roer er zoveel van het bindpapje door dat de saus licht bindt. Klop het eiwit los, roer het door de saus tot het stolt, voeg de asperges toe, meng alles goed en serveer direct.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha