Creoolse garnalen
Ingrediënten
- 5 eetlepels plantaardige olie
- 6 gehakte bosuitjes
- 1 grote fijngesnipperde ui
- 2 middelgrote fijngesniden paprika's
- 4 fijngehakte teentjes knoflook
- 3 fijngesneden stengels bleekselderij
- 6 grote ontvelde tomaten in stukjes
- 31/2 dl Bourgogne
- 21/2 dl clam juice (vers of uit een pot)*
- 1 laurierblad
- 3/4 theelepel tijmblaadjes
- 1 theelepel fijngeknipte peterselie
- 1/2 theelepel rode peper
- 1/2 theelepel cayennepepper (of naar smaak meer)
- zout naar smaak
- het sap van 1 citroen
- 1350 gr middelgrote rauwe garnalen
- gepeld en zwarte darmpjes verwijderd
Bereidingswijze
Verhit de olie in een grote braadpan met dikke bodem.
Voeg de bosui, ui, paprika, knoflook en bleekselderij toe en fruit ze
± 10 minuten tot ze zacht zijn.
Roer er de tomaten en de wijn bij en laat het vocht onder regelmatig
roeren tot de helft inkoken.
Roer er de clam juice, de kruiden en het citroensap bij, dek de pan af en
laat de saus op middelhoog vuur ± 30 minuten koken; roer haar af en
toe om.
Voeg dan de garnalen toe en laat ze 7-8 minuten meekoken tot ze roze
zijn.
Verwijder het laurierblad en breng het gerecht zo nodig nog met kruiden op
smaak.
Schep gekookte rijst in een schaal en leg daar de Creoolse garnalen
bovenop.
Garneer met fijngesneden bosui en fijngeknipte peteselie en geef er
knapperig knoflookbrood bij.
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 649x