Creoolse garnalen

Ingrediënten

  • 5 eetlepels plantaardige olie
  • 6 gehakte bosuitjes
  • 1 grote fijngesnipperde ui
  • 2 middelgrote fijngesniden paprika's
  • 4 fijngehakte teentjes knoflook
  • 3 fijngesneden stengels bleekselderij
  • 6 grote ontvelde tomaten in stukjes
  • 31/2 dl Bourgogne
  • 21/2 dl clam juice (vers of uit een pot)*
  • 1 laurierblad
  • 3/4 theelepel tijmblaadjes
  • 1 theelepel fijngeknipte peterselie
  • 1/2 theelepel rode peper
  • 1/2 theelepel cayennepepper (of naar smaak meer)
  • zout naar smaak
  • het sap van 1 citroen
  • 1350 gr middelgrote rauwe garnalen
  • gepeld en zwarte darmpjes verwijderd

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote braadpan met dikke bodem. Voeg de bosui, ui, paprika, knoflook en bleekselderij toe en fruit ze ± 10 minuten tot ze zacht zijn. Roer er de tomaten en de wijn bij en laat het vocht onder regelmatig roeren tot de helft inkoken. Roer er de clam juice, de kruiden en het citroensap bij, dek de pan af en laat de saus op middelhoog vuur ± 30 minuten koken; roer haar af en toe om. Voeg dan de garnalen toe en laat ze 7-8 minuten meekoken tot ze roze zijn. Verwijder het laurierblad en breng het gerecht zo nodig nog met kruiden op smaak. Schep gekookte rijst in een schaal en leg daar de Creoolse garnalen bovenop. Garneer met fijngesneden bosui en fijngeknipte peteselie en geef er knapperig knoflookbrood bij.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 649x

Jouw laatst bekeken recepten