Gaeng Khiaw Waan Goong (groene sambal & garnalen)

Ingrediënten


Bereidingswijze

Pel en was de garnalen, laat ze uitdruipen en zet ze apart. Hak de sjalotten, de knoflook, de gember, de korianderwortels, de pepers en het citroengras in stukken en doe ze in een vijzel. Stamp zachtjes, voeg dan de limeschil, de korianderzaden, de komijnzaden, het kurkumapoeder en de trassi toe en stamp tot een gladde massa ontstaat. Scheur de basilicum- en limebladeren in stukjes. Giet de kokosroom in een wadjan, breng ze aan de kook en roer voortdurend tot de olie komt bovendrijven. Voeg dan het kruidenmengsel toe en blijf, op matig vuur, roeren tot het mengsel dik en geurig is. Voeg dan de garnalen en 1/3 van de kokosmelk toe en breng het mengsel weer aan de kook. Roer er geleidelijk alle kokosmelk door en voeg de basilicum- en limebladeren toe. Laat de vloeistof inkoken tot 1/3 van het oorspronkelijke volume is overgebleven, voeg de vissaus en de suiker toe en roer alles goed door elkaar. Doe het mengsel in een schaal en garneer het met verse korianderbladeren.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 586x