Garnalen met hete saus, gestoomd

Ingrediënten

  • 12 verse steurgarnalen
  • 2 kleine courgettes
  • een beetje zout
  • Voor de saus:
  • 1 eetlepel Chinese vissaus
  • 1 eetlepel water
  • 1 eetlepel Chinese wijnazijn of witte wijnazijn
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 dessertlepel suiker
  • 10 blaadjes verse munt
  • zeer fijn gehakt
  • 1 sjalot
  • gepeld en zeer fijn gehakt
  • zwarte peper uit de molen

Bereidingswijze

Maak eerst de saus door alle ingrediƫnten voor de saus te vermengen. Roer goed, dek de schaal af met folie en laat de saus minstens 1 uur op een koele plaats op smaak komen. Was de courgettes, droog ze en er met een kaasschaaf in de lengte 12 mooie plakken af. Bestrooi die met zout en leg ze in een vergiet. Spoel de plakjes courgette na 10 minuten goed met koud water en dep ze droog met keukenpapier. Breng een pan water aan de kook, waarop een stoommandje, zeef of vergiet past. Pel de garnalen, maar laat de staartjes eraan. Strooi er rijkelijk peper over en rol elke garnaal in een plakje courgette. Leg ze in het mandje boven het kokende water en stoom ze 10 minuten. Serveer ze direct en geef de saus er apart bij.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha