Garnalen/pijlinktvis & paddestoelen, roergebakken

Ingrediënten

  • 3 lepels zonnebloemolie
  • 3 geplette tenen knoflook
  • 175 a 225 g gepelde rauwe steurgarnalen
  • 350 g schoongemaakte pijlinktvis
  • 175 g grotchampignons in kleine stukjes
  • 3 gehakte rode birdseye-pepers
  • 1 lepel lichte sojasaus
  • 1 lepel ketjap manis
  • 1 lepel oestersaus
  • 1 lepel nam pla
  • 1 flinke hand Thaise basilisum
  • 1 a 2 lepels kippenbouillon
  • dikgesneden plakken komkommer
  • lente-ui
  • Voor deze schotel kan elke vis worden geruikt die stevig blijft bij roerbakken
  • bijvoorbeeld zeeduivel of zonnevis
  • maar ook st.jacobsschelp of zeekreeft.

Bereidingswijze

Snij de inktvis overdwars in ringen. Verhit een wok tot die zeer heet is. Doe olie en knoflook erin en laat enkele seconden fruiten. Roerbak de garnalen tot ze roze zijn. Roerbak de pijlinktvis 1-2 minuten. Voeg de paddestoel en peper toe en roerbak enkele seconden. Doe de sauzen erbij en schep 1-2 keer door. Werk basilicum en bouillon erdoor. Garneren met de komkommer en lente-uitjes

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 581x