Goong Paad (gefrituurde garnalen met sambal)

Ingrediënten


Bereidingswijze

Pel de garnalen, maar laat de staarten zitten. Hak de sjalotten, de knoflook, de gember en de pepers in stukken en doe ze in een grote kom. Voeg het citroengras, de koriander, de nootmuskaat, de trassi, het limesap en de kokosmelk toe, breng het op smaak met zout en versgemalen zwarte peper en meng alles goed door elkaar. Doe de garnalen in de saus, vermeng ze goed met de saus en laat ze 30 minuten staan. Haal de garnalen dan uit de saus, laat ze goed uitlekken en bestrooi ze met rijstmeel. Verwarm de olie in een wadjan tot ze begint te roken, doe de garnalen erbij en laat ze 1-2 minuten bakken tot ze opkrullen. Laat de garnalen op keukenpapier uitlekken en. Verwijder voor het serveren de overgebleven olie.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha