Schelvis met sinaasappelsaus

Ingrediënten



  • Marineertijd 30 minuten

  • 600g schelvisfilets

  • 3 sinaasappels

  • 1 citroen

  • 2 eetlepels ketjap

  • 1 theelepel koriander

  • 1 theelepel Laos

  • 1 theelepel gemberpoeder

  • zout

  • 1 eetlepel maïzena

  • 3 eetlepels kwark

Bereidingswijze



Pers twee sinaasappels uit. Was de andere sinaasappel en snijdt deze in dunne plakken. Pers de citroen uit. Doe de sinaasappelsap en citroensap in een kom en meng er de ketjap, koriander, Laos, gemberpoeder en wat zout door. Spoel de vis af onder de koude kraan en dep deze droog met keukenpapier. Leg de vis in een ovenschaal en giet de marinade erover. Laat dit 30 minuten staan, keer de vis wel af en toe om. Giet dan de marinade in een steelpan en laat deze warm worden. Giet de helft van de warme marinade over de vis en leg een deksel op de schaal of dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Haal dan de schaal uit de oven en giet het vocht uit de schaal bij de marinade in de steelpan. Breng de saus aan de kook. Roer in een kopje de maïzena met wat water tot een papje. Giet dit papje bij de saus en laat de saus binden. Haal de pan van de hittebron en roer er de kwarkdoor. Leg de vis op een schaal, giet de saus erover en garneer met de plakken sinaasappel. I

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1058x

Jouw laatst bekeken recepten