Vlees recepten

Over vlees

vlees recepten

Vlees is het spierweefsel van gewervelde dieren bedoeld voor consumptie door de mens. In de brede zin van het woord omvat het alle dierlijke en soms menselijke weefsels, inclusief organen zoals lever of nieren. In de engste zin slaat de term uitsluitend op het spierweefsel van zoogdieren die gekweekt zijn voor consumptie door de mens. Het merendeel van het vlees dat in Nederland en België geconsumeerd wordt is afkomstig van dieren uit de intensieve veehouderij. Eén van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van vlees is kweekvlees. De consumptie van vlees wordt sterk bepaald door de cultuur. Afhankelijk daarvan worden sommige dieren niet gegeten. Typische voorbeelden zijn honden en katten, die niet gegeten worden in westerse culturen, maar wel in bijvoorbeeld China. Varkensvlees wordt door sommige culturen en religies als onrein beschouwd. Het eten van mensenvlees, kannibalisme, wordt vrijwel overal als een taboe gezien. Mensen die er, om culturele of principiële redenen, voor kiezen om geen vlees en vis te eten, noemt men vegetariërs.


Overzicht van recepten uit de categorie vlees

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie vlees.

Toon 1-25 van 2832 recepten
Blue burgers
Uit de categorie vlees: met Zout, Kaas en Selderij

Doe het gehakt in een kom, verkruimel de kaas hierboven en meng deze met de selderij, peper en zout door het gehakt. Vorm van het g...

Boeren lamstoofpot
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Snijdt het vlees in blokjes en bestrooi het met wat peper en zout. Maak de uien schoon en snipper deze. Snijdt de gemberbolletjes...

Drumstick in vruchtensaus
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Bestrooi de drumsticks met zout en peper Verwarm de olie met de olijven in de pan Bak hierin de drumsticks rondom goudbruin Vo...

Kalkoenfilet met Chinese kool
Uit de categorie vlees: met Zout, Kaas en Kool

Haal acht bladeren van de Chinese kool. Was ze en blancheer ze een paar seconden in kokend water. Spoel ze onmiddellijk af onder...

Kipfilet met citroensaus
Uit de categorie vlees: met Zout, Citroen en Citroen

Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Boen de citroen schoon en rasp de schil eraf. Pers de helft van de citroen ui en snijd de...

Lamsfiletlapjes met tijmsaus
Uit de categorie vlees: met Zout, Tijm en Honing

Was de appels, boor de klokhuizen eruit, snijdt ze in blokjes en besprenkel ze met citroensap. Bestrooi het vlees met wat peper en...

Lamsgoulash
Uit de categorie vlees: met Zout, Tijm en Olie

Pel de uien en knoflookteentjes en snipper deze. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met paprikapoeder, peper en zout. M...

Paprikavlees
Uit de categorie vlees: met Zout, Room en Olie

Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met peper, zout en de helft van het paprikapoeder. Pel de ui en het knoflookteentje en s...

Varkenshaasje met appel -roomsaus
Uit de categorie vlees: met Zout en Sjalotjes

Maak het sjalotje schoon en snipper deze heel fijn. Bestrooi de varkenshaasjes met peper en zout. Verhit de boter in een pan en b...

Zoetzure spareribs
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Suiker

Snijdt de spareribs in een paar stukken. Pel de knoflookteentjes en pers ze uit. Meng in een kom de sojasaus, knoflook, wijnazijn,...

'creamy' blue burger
Uit de categorie vlees: met Zout, Roquefort en Creme fraiche

Maak 250 g gehakt aan met 1½ lepel losgeroerd ei, 1½ lepel water en iets zout en peper, maak er 4 hamburgers van. Wrijf 50 g roquefort of...

'Voor'burger
Uit de categorie vlees: met Ham, Sla en Eieren

Scheur wat (krop)sla in stukken, snij 2 ontvelde tomaten in plakken en een ui in ringen. Bak 2 spiegeleieren. Bak 2 hamburgers. Bestrijk 2 s...

aardappels met bacon en zure room, gepoft
Uit de categorie vlees: met Zout, Room en Olie

Meng de zure room met de bieslook. Borstel de aardappelen onder stromend water goed schoon en droog ze af met keukenpapier. Prik elke aardap...

Aardappels, gevulde gebakken
Uit de categorie vlees: met Ham, Zout en Room

Bake potatoes in the oven at 400 deg f. For about an hour or until tender. cut in half lengthwise. Scoop out insides and mash in a large b...

Aardappelspiesjes 2
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Laurier

Kook de aardappelen ± 15 minuten in kokend water met zout, laat ze iets afkoelen en snijd elke aardappel in vier partjes. Steek aan de spie...

Abish met geraspte geitenkaas (Ethiopie)
Uit de categorie vlees: met Zout, Kaas en Olie

Hoewel het in Afrika de gewoonte is om vlees te gebruiken als smaakmaker of kruiderij en het zelden het hoofdbestanddeel van een maaltijd vo...

Abon 1 van kip
Uit de categorie vlees: met Asem, Zout en Laos

Stamp het kippevlees met een oelek-oelek plat en scheur het dan in fijne reepjes. Stamp de laos fijn met de ketumbar, knoflook en suiker. Vo...

Abon 2 (Indische kip)
Uit de categorie vlees: met Asem, Olie en Djinten

Meng en stamp ketumbar, djinten, sjalot, knoflook, asem en gula djawa. Rafel het vlees van een gare (soep)kip, meng met de kruiden en laat...

Abon 3 (sterk gekruid vlees)
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Olie

Leg het vlees in het kokende water, temper het vuur en kook het vlees gaar. Snijd het vlees in dunne reepjes en bewaar de bouillon. Gebruik...

Abon ajam (gerafelde kip)
Uit de categorie vlees: met Asem, Zout en Olie

Kook de kip tot het vlees van de botten loslaat. Rafel het vlees met een vork uit, meng er de fijngestampte kruiden door en laat die intre...

Abon-abon (Indisch 'apehaar')
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Ketjap

Kook klapstuk zeer gaar en rafel het vlees met vorken uiteen. Kruiden met ketumbar, djinten, laos, knoflook, sjalot, gula djawa, asam, zout...

Adobo 1
Uit de categorie vlees: met Olie, Gember en Gember

Snijd de kip in stukken. Maak een marinade van de gember, knoflook, ketjap en olie en laat de kip daarin 2 uur marineren. Dep de kip hier...

Afrikaanse kippenbouten
Uit de categorie vlees: met Sla, Zout en Olie

Doe de kippenbouten met de bouillon in een pan, breng dit aan de kook en laat dit zachtjes koken tot de kippenbouten bijna gaar zijn...

Agneau en daube (Lamsvlees uit de stoofpot)
Uit de categorie vlees: met Zout, Uien en Zuurkool

Dit stoofpotje uit de Provençe kost misschien wat meer tijd, maar de ouderwetse smaak van boterzacht lamsvlees is dan ook de moeite waard....

Ajam besengèk
Uit de categorie vlees: met Laos, Olie en Pepers

Stamp de ui, de knoflook, de groene pepers en de laos fijn en voeg het korianderpoeder, het komijnpoeder en de trassi toe. Fruit dit mengs...

Laatste reacties binnen deze categorie

Kip Basquaise

emonstrate the main features of exclusive lending, and you will see fo...

Door *edressessatin*
Gehaktballetjes, Surinaams-Chinese

De gehaktballetjes heb ik gemaakt het recept staat ook in het boekje &...

Door *Harm R*
Asperges met lamsrugfilet

Zie nergens staan voor hoeveel personen dit gerecht is ...

Door *H. Vreeken*

Veel voorkomende ingrediënten bij vlees