Vlees recepten

Over vlees

vlees recepten

Vlees is het spierweefsel van gewervelde dieren bedoeld voor consumptie door de mens. In de brede zin van het woord omvat het alle dierlijke en soms menselijke weefsels, inclusief organen zoals lever of nieren. In de engste zin slaat de term uitsluitend op het spierweefsel van zoogdieren die gekweekt zijn voor consumptie door de mens. Het merendeel van het vlees dat in Nederland en België geconsumeerd wordt is afkomstig van dieren uit de intensieve veehouderij. Eén van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van vlees is kweekvlees. De consumptie van vlees wordt sterk bepaald door de cultuur. Afhankelijk daarvan worden sommige dieren niet gegeten. Typische voorbeelden zijn honden en katten, die niet gegeten worden in westerse culturen, maar wel in bijvoorbeeld China. Varkensvlees wordt door sommige culturen en religies als onrein beschouwd. Het eten van mensenvlees, kannibalisme, wordt vrijwel overal als een taboe gezien. Mensen die er, om culturele of principiële redenen, voor kiezen om geen vlees en vis te eten, noemt men vegetariërs.


Overzicht van recepten uit de categorie vlees

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie vlees.

Toon 276-300 van 2832 recepten
Bloemtortilla's
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Bloem

Vermeng het zout, de bloem en de boter. Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed de massa tot een soepel deeg. Vorm het deeg tot een...

Bo Ham Gia Vi (rundvlees)
Uit de categorie vlees: met Curry en Daikon

1. Mix the beef, lemon grass, ginger, fish sauce, sugar, curry powder and chili paste in a bowl. Set aside for one hour. 2. Heat wok. Ad...

Bo kho (gestoofd rundvlees met steranijs en sereh)
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Sereh

Snij de wortels in de lengte door en vervolgens in stukken van 5 cm. Breng een pan water aan de kook, doe het vlees erin, breng weer aan de...

Bobotie (mild gekruid lamsgehakt)
Uit de categorie vlees: met Zout, Melk en Olie

Week het brood 10 minuten in de melk, druk er daarna de vloeistof uit en bewaar de melk. Verhit de olie, bak de ui zonder te kleuren, voeg...

Bobotie 1/bobutie/bobote (rundvlees in de oven)
Uit de categorie vlees: met Zout, Melk en Uien

Week het brood in de melk en giet de melk die niet is opgenomen eraf. Fruit in de boter de uien, de kerriepoeder, zout, suiker en de azijn o...

Bobotie 2
Uit de categorie vlees: met Zout, Melk en Munt

Verwarm de oven voor op 180°C. Week het brood in 1/2 dl melk, knijp het uit en verkruimel het. Meng het gehakt met het brood, de ui, knoflo...

Bobotie 3
Uit de categorie vlees: met Zout, Melk en Olie

Voorbereiding: Oven voorverwaremen op 200 C. Gehakt bakken in olie, ui en appel toevoegen. Meng peper, zout, azijn, suiker, kerrie, brood en...

Bobotie 4
Uit de categorie vlees: met Zout, Melk en Olie

traditioneel is een 'bobotie' gemaakt van resten vlees van een zondagse roast. week het brood in de helft van de melk, uitknijpen e...

Bobotie 5
Uit de categorie vlees: met Zout, Melk en Brood

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een rechthoekige ovenschaal van 1½ kilo inhoud in. Week het brood in een beetje van de melk. Vermeng...

Boeboer Ajam (Rijstepap met kip en kruiden).
Uit de categorie vlees: met Prei, Zout en Rijst

Na de rijst gewassen te hebben kook je deze in water samen met de kip, de prei, de selderie. Zout en/of ve-tsin naar smaak toevoegen Als de...

Boeboer Menado (rijstpap met groenten)
Uit de categorie vlees: met Zout, Rijst en Maïs

Trek bouillon van de kip of het runderpoulet met ca 1 liter water tot er ca 3 dl is overgebleven. Laat afkoelen, ontdoe de kip van de botten...

Boerenkip, gemarineerd
Uit de categorie vlees: met Olie, Gember en Sherry

Leg de kippen op hun vel in een glazen schaal en prik ze in. Vermeng in de foodprocessor gedurende een minuut sojasaus, olie, cognac, knofl...

Boerenkool met spekjes en drumsticks, roergebakken
Uit de categorie vlees: met Zout, Kaas en Kool

Snipper de knoflook. Verwarm 3 eetlepels van de olie en roer er van het vuur af de knoflook, sambal, kruiden, suiker en azijn door. Snijd he...

Boeuf à la ficelle
Uit de categorie vlees: met Prei, Zeezout en Kruidnagel

Boeuf à la ficelle betekent lekkerlijk 'vlees aan een touwtje'. De rollade wordt gepocheerd in bouillon die nèt niet kookt. Het v...

Boeuf à la mode
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Lardeer 2 kg rundvlees met reepjes vet- of ontbijtspek en rol op als een rollade. Marineer dit een etmaal in een marinade van ½ l rode bour...

Boeuf à la mode en gelée
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Lardeer 2 kg rundvlees met reepjes vet- of ontbijtspek en rol op als een rollade. Marineer dit een etmaal in een marinade van ½ l rode bour...

Boeuf bourguignon 1
Uit de categorie vlees: met Zout, Tijm en Bloem

Bak de ontbijtspekblokjes in eigen vet in een ovenschaal goudbruin, schep ze met een schuimspaan uit het vet, laat ze op keukenpapier uitlek...

Boeuf bourguignon 2
Uit de categorie vlees: met Zout, Tijm en Olie

Snijd het vlees in stukjes van 5 cm en leg het in een diepe kom, snijd de ui in grove stukken en leg die op het vlees, doe er de in stukken...

Boeuf bourguignon 3
Uit de categorie vlees: met Zout, Uien en Bloem

Verhit de boter in een pan en bak hierin de blokjes spek uit. Voeg de blokjes vlees toe en bak deze rondom mooi bruin. Voeg de uien, de kno...

Boeuf de daube 1
Uit de categorie vlees: met Zout, Uien en Knoflook

Maak een marinade van 2 uien in vieren (in elk partje een kruidnagel), 3 gehalveerde wortels, knoflook, 2 reepjes sinaasappelschil, 1 stenge...

Boeuf de daube 2
Uit de categorie vlees: met Uien, Kaneel en Tomaat

Marineer 2 kg rundvlees in 1 l rode wijn met 3 uien in vieren, bouquet garni, sinaasappelschil, knoflook, 6 peperkorrels, 3 kruidnagels, kan...

Boeuf mode du bistro Benoît (gestoofd rundvlees)
Uit de categorie vlees: met Zout, Tijm en Uien

In grote braadpan boter verhitten en vlees hierin rondom aanbraden. Vlees uit pan nemen. Wortelen en uien in bakvet zacht bakken. Knoflook...

Boeuf Provençale
Uit de categorie vlees: met Zout, Cognac en Knoflook

In wok boter verhitten. Ui ± 1 minuut roerbakken. Vlees toevoegen en al roerend in ± 5 minuten bruin bakken. Knoflook erboven uitpersen....

Boeuf Stroganoff 1
Uit de categorie vlees: met Zout, Uien en Champignons

Snijd de ossenhaas in reepjes van 1 bij 5 cm. Pel en snijd de ui in ringen en de champignons in plakjes. Verhit een deel van de boter in een...

Boeuf Stroganoff 2
Uit de categorie vlees: met Zout, Room en Paprika

Snijd de biefstuk en champignons in smalle plakjes. Verhit de boter en bak de champignons en de biefstuk 5 minuten. Neem ze uit de pan en be...

Laatste reacties binnen deze categorie

Kip Basquaise

TITLE, SITE_TAGLINE...

Door *edressessatin*
Kip Basquaise

Aero Bang Hublot klockor - Visa Stor Val av Hublot Aero Bang klockor...

Door *edressessatin*
Kip Basquaise

Cartier ( 363 ) , Montre ( 20 )...

Door *edressessatin*

Veel voorkomende ingrediënten bij vlees