Vlees recepten

Over vlees

vlees recepten

Vlees is het spierweefsel van gewervelde dieren bedoeld voor consumptie door de mens. In de brede zin van het woord omvat het alle dierlijke en soms menselijke weefsels, inclusief organen zoals lever of nieren. In de engste zin slaat de term uitsluitend op het spierweefsel van zoogdieren die gekweekt zijn voor consumptie door de mens. Het merendeel van het vlees dat in Nederland en België geconsumeerd wordt is afkomstig van dieren uit de intensieve veehouderij. Eén van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van vlees is kweekvlees. De consumptie van vlees wordt sterk bepaald door de cultuur. Afhankelijk daarvan worden sommige dieren niet gegeten. Typische voorbeelden zijn honden en katten, die niet gegeten worden in westerse culturen, maar wel in bijvoorbeeld China. Varkensvlees wordt door sommige culturen en religies als onrein beschouwd. Het eten van mensenvlees, kannibalisme, wordt vrijwel overal als een taboe gezien. Mensen die er, om culturele of principiële redenen, voor kiezen om geen vlees en vis te eten, noemt men vegetariërs.


Overzicht van recepten uit de categorie vlees

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie vlees.

Toon 26-50 van 2832 recepten
Ajam Bali (kip op Balinese wijze)
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Gember

Maak de stukken kip droog met keukenpapier en wrijf ze in met zout. Verhit 4 eetlepels olie in een braadpan en bak hierin de stukken kip aan...

Ajam bawang (kip met ui)
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Braad de stukken kip in wat olie knapperig bruin en doe er dan de rest van de ingrediënten bij. Laat het geheel met de deksel op de pan g...

Ajam besengèk 1
Uit de categorie vlees: met Asem, Zout en Laos

Bak de kip halfgaar. Maak de uien, knoflook, djintan, kuncit, trassie en sambal fijn en fruit het mengsel in de olie. Voeg de sereh, laos, s...

Ajam besengèk 2
Uit de categorie vlees: met Laos, Olie en Pepers

Stamp de ui, de knoflook, de groene pepers en de laos fijn en voeg het korianderpoeder, het komijnpoeder en de trassi toe. Fruit dit mengsel...

Ajam besengèk 3 (kip in gele saus)
Uit de categorie vlees: met Asem, Zout en Olie

Maak de kip schoon en in snijd hem stukken. Wrijf de kemirie noten, ui en knoflook fijn en fruit ze samen met de andere kruiden in 3 lepels...

Ajam besengèk of Ajam koening (kip in gele saus)
Uit de categorie vlees: met Asem, Laos en Olie

Snijd de kip in stukken. Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks, snijd ze fijn en keus ze met de trassie en kemiries. Fruit ze m...

Ajam boemboe Bali
Uit de categorie vlees: met Asem, Laos en Olie

Bak de licht gezouten kip in een beetje boter half gaar. Fruit de ui en de knoflook in de olie. Neem de pan van het vuur en voeg alle ingr...

Ajam boemboe Bali 1
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Was de kip, ook inwendig, en verdeel de kip in 4 of meer stukken. Bestrooi de kip met zout; verwarm de olie en bak daarin het vlees aan alle...

Ajam boemboe Bali 2
Uit de categorie vlees: met Asem, Laos en Olie

Bak de licht gezouten kip in een beetje boter half gaar. Fruit de ui en de knoflook in de olie. Neem de pan van het vuur en voeg alle ingred...

Ajam boemboe besengèk pedis
Uit de categorie vlees: met Asem, Zout en Olie

Maak de kruiden fijn en fruit ze in de olie. Doe de kip, daon djeruk purut, sereh, asemwater, santen en het water hierbij en kook de kip gaa...

Ajam boemboe roedjak (rode kip met sambal)
Uit de categorie vlees: met Laos, Olie en Sereh

Wrijf de ui, de knoflook, de ketoembar, de djinten, de kemiries, de trassi en de tamarinde in een stenen vijzel fijn. Bak het mengsel in d...

Ajam boemboe roedjak 1 (kip in zoetzure saus)
Uit de categorie vlees: met Asem, Zout en Laos

Snijd de kip in stukken, smeer ze in met zout en asem en braad ze in de boter of olie. Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks en...

Ajam boemboe roedjak 2 (rode kip met sambal)
Uit de categorie vlees: met Laos, Olie en Sereh

Wrijf de ui, de knoflook, de ketoembar, de djinten, de kemiries, de trassi en de tamarinde in een stenen vijzel fijn. Bak het mengsel in de...

Ajam cincane (Borneo)
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Sereh

Sudder stukken kip gaar in santen die is gekruid met kemiri, laos, gemberwortel, knoflook, Spaanse peper, sjalot, trassi, gula djawa, zout,...

Ajam coco (geroosterde kip)
Uit de categorie vlees: met Zout, Pepers en Santen

Grilleer de kip half gaar. Prik de kip rondom in met een vork. Meng de fijngestampte ingrediënten door de santen. Wrijf de kip in met de he...

Ajam dibulu (een manadonees gerecht)
Uit de categorie vlees: met Zout, Uien en Sereh

Wrijf de kip, lomboks, uien en djahé heel fijn. Snijd de rest fijn, behalve de sereh en het pandanblad. Klop het ei en doe dan de hele mass...

Ajam goerih (pittige kip)
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Uien

Wrijf de kip in met zout en hak haar in twee stukken. Hak de uien en de Spaanse pepers fijn, maak de kruiden fijn en vermeng de santen met h...

Ajam goreng koening
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Olie

Stamp de koenjit, laos, gember, knoflook en rode peper in een vijzel fijn of pureer ze in een keukenmachine. Doe alle ingrediënten, behal...

Ajam goreng bropol (gekookte gebakken kip)
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Uien

Ga met een vork in de lengterichting langs de komkommer, zodat er kerven in komen en snijd hem dan in plakjes (u krijgt dan een leuk effect)...

Ajam goreng in bloem (gebakken kip in een korstje)
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Bloem

Snijd de kip in stukken en kook deze gaar in water met wat zout. Los de santen op. Pel de sjalotten, snijd ze fijn en kneus ze met de ketumb...

Ajam kerrie (kip met kerrie)
Uit de categorie vlees: met Zout, Uien en Bloem

Trek een halve liter bouillon van de kip, peterselie, ui, peper, zout en de laurierblaadjes. (niet alle ui gebruiken). Is de kip gaar, pluk...

Ajam kerrie 1
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Kerrie

Was de kip, droog de buitenkant met keukenpapier en snijd de kip overlangs in 4 of meer stukken. Strooi er weinig peper en heel weinig zout...

Ajam kerrie 2
Uit de categorie vlees: met Prei, Zout en Melk

Snijd 250 gr kipfilet en in stukjes en marineer die in ketjap, knoflook, peper en zout. Snijd 1 grote ui, 1 prei, 1 rode en 1 groene paprika...

Ajam kerrie Garuda (kerriekip)
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Sereh

Fruit in wat slaolie de knoflook, ui en de kruiden. Giet er af en toe wat santen bij, tot de santen geheel met de kruiden is vermengd. Doee...

Ajam ketjap 1
Uit de categorie vlees: met Zout, Uien en Pepers

Maak uien, knoflook en tomaten schoon en hak ze fijn. Maak de pepers schoon, verwijder de zaadjes en hak ze ook fijn. Verhit de boter in een...

Laatste reacties binnen deze categorie

Gehaktballetjes, Surinaams-Chinese

De gehaktballetjes heb ik gemaakt het recept staat ook in het boekje &...

Door *Harm R*
Asperges met lamsrugfilet

Zie nergens staan voor hoeveel personen dit gerecht is ...

Door *H. Vreeken*
Vitellina Fricta (Fried Veal)

ik wil kaas ...

Door *ik*

Veel voorkomende ingrediënten bij vlees