Vlees recepten

Over vlees

vlees recepten

Vlees is het spierweefsel van gewervelde dieren bedoeld voor consumptie door de mens. In de brede zin van het woord omvat het alle dierlijke en soms menselijke weefsels, inclusief organen zoals lever of nieren. In de engste zin slaat de term uitsluitend op het spierweefsel van zoogdieren die gekweekt zijn voor consumptie door de mens. Het merendeel van het vlees dat in Nederland en België geconsumeerd wordt is afkomstig van dieren uit de intensieve veehouderij. Eén van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van vlees is kweekvlees. De consumptie van vlees wordt sterk bepaald door de cultuur. Afhankelijk daarvan worden sommige dieren niet gegeten. Typische voorbeelden zijn honden en katten, die niet gegeten worden in westerse culturen, maar wel in bijvoorbeeld China. Varkensvlees wordt door sommige culturen en religies als onrein beschouwd. Het eten van mensenvlees, kannibalisme, wordt vrijwel overal als een taboe gezien. Mensen die er, om culturele of principiële redenen, voor kiezen om geen vlees en vis te eten, noemt men vegetariërs.


Overzicht van recepten uit de categorie vlees

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie vlees.

Toon 51-75 van 2832 recepten
Ajam ketjap 2
Uit de categorie vlees: met Zout, Bloem en Ketjap

Snijd de kip in stukken en kook die half gaar, bewaar de bouillon. Meng de kruiden door elkaar en doe dit met de ketjap en de ui bij de half...

Ajam ketjap 3
Uit de categorie vlees: met Zout, Uien en Pepers

Maak uien, knoflook en tomaten schoon en hak ze fijn. Maak de pepers schoon, verwijder de zaadjes en hak ze ook fijn. Verhit de boter in een...

Ajam koening (gele kip in saus)
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Olie

Wrijf de stukken kip in met zout en peper. Bak ze in olie knapperig bruinn en laat ze uitlekken. Fruit dan in wat olie de ui, knoflook en de...

Ajam laksa Bandung (kip met saus)
Uit de categorie vlees: met Zout, Uien en Ketjap

Snijd de kip in niet te grote sstukken en kook die in 1 liter water met zout, peper, de uien en ketjap gaar. Week de vermicelli in water en...

Ajam masak mosterd
Uit de categorie vlees: met Asem, Olie en Uien

Maak de kip schoon en snijd hem in stukjes. Snipper de lomboks, de uien en de knoflook fijn en wrijf ze in de tjobèk tot een boemboe. Ve...

Ajam masak kemirie (kip uit Kediri)
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Snijd de kip in stukken. Maak alle kruiden fijn en maak er een smeuïg kruidenpapje van. Fruit de kruiden in de kokosolie (andere olie mag...

Ajam masak kemirie 1
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Fruit de fijngewreven kruiden inde olie. Voeg, als de kemirienoten, Spaanse pepers, uien en kuncit bruin zijn, de kip, santen, het citroensa...

Ajam masak kemirie 2 (kip uit Kediri)
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Snijd de kip in stukken. Maak alle kruiden fijn en maak er een smeuïg kruidenpapje van. Fruit de kruiden in de kokosolie (andere olie mag o...

Ajam masak mosterd 1
Uit de categorie vlees: met Asem, Zout en Olie

Snijd de kip in stukken. Snijd de uien en pepers fijn en fruit ze in de olie. Voeg hier de kip, wat water, de asem en mosterd aan toe. Laat...

Ajam masak mosterd 2
Uit de categorie vlees: met Asem, Olie en Uien

Maak de kip schoon en snijd hem in stukjes. Snipper de lomboks, de uien en de knoflook fijn en wrijf ze in de tjobèk tot een boemboe. Verhi...

Ajam opor (kruidige, gestoofde kip)
Uit de categorie vlees: met Asem, Zout en Laos

Snijd de kip in stukken. Pel de sjalotten en de knoflook en snijd ze fijn. Kneus ze met de kemiries, ketumbar en trassie en smeer de kip hie...

Ajam opor, Surinaams-Javaans (witte kip)
Uit de categorie vlees: met Olie, Uien en Sereh

Kook de kip gaar in ¼ l water met de sereh en daun salam en kook ca.25 minuten. Als het vocht kookt, dan de vlam temperen. Fruit uien en k...

Ajam pangang boemboe Padang (geroosterde kip in Padangse saus)
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Uien

Pel de uien en hak ze in grove stukken. Was de pepers, maak ze schoon en snijd ze in stukken. Meng de ui, pepers, ketoembar, koenjit, laos...

Ajam panggang 1
Uit de categorie vlees: met Zout, Ketjap en Citroen

Maak een sausje van knoflook, rode Spaanse peper, sjalot, taoco, tomatenpuree, Eagle Hot Sauce o.i.d., ketjap, citroensap, water of kipbouil...

Ajam panggang 2
Uit de categorie vlees: met Zout, Ketjap en Citroen

Kip inwrijven met zout, peper en citroensap, in de oven in wat boter lichtbruin bakken, dan besprenkelen met een mengsel van Eagle Hot Sauce...

Ajam panggang 3
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Schuif het ovenrooster even onder het midden en verwarm de oven voor (210 gr). Snijd de kip overlangs in twee stukken en droog deze zeer goe...

Ajam panggang 4/babi panggang
Uit de categorie vlees: met Zout, Uien en Rijst

Maak de rijst klaar. Braad het vlees/kip samen met de uien, de knoflook en de sambal. Voeg het sap van de perziken toe. Voeg nu de tomatenp...

Ajam panggang 5
Uit de categorie vlees: met Uien, Rijst en Ketjap

Uien en kip in stukjes snijden, de rest uitgezonderd de atjar tjampoer, mengen in een kom. Kip goudbruin bakken, uien toevoegen. Als uien gl...

Ajam panggang boemboe besengèk
Uit de categorie vlees: met Asem, Zout en Laos

Maak de kip schoon en snijd ze in twee stukken. Snijd de kemirienoten, uien, peper en de kruiden (behalve de sereh) fijn en fruit dit in de...

Ajam panggang boemboe Padang 1
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Uien

Pel de uien en hak ze in grove stukken. Was de pepers, maak ze schoon en snijd ze in stukken. Meng de ui, pepers, ketoembar, koenjit, laos e...

Ajam panggang boemboe Padang 2
Uit de categorie vlees: met Laos, Uien en Pepers

Snijd de schoongemaakte kip in vieren. Maak de pepers, uien en de kruiden fijn. Doe alle ingredienten in een pan en kook de kip daarin gaar....

Ajam panggang in ketjap (kip in zoetz.ketjapsaus)
Uit de categorie vlees: met Zout, Ketjap en Suiker

Splijt de kip door de borstzijde geheel open te snijden; wrijf haar in met zout en peper. Pel de sjalotten en de knoflook, snijd ze fijn en...

Ajam pedis 1
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Uien

Maak de kip schoon en snijd die in 5 à 6 stukken. Laat in de wadjan of frituurpan slaolie goed heet worden en frituur hierin de stukken bru...

Ajam pedis 2
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Uien | 1 reactie

Snijd de uien in ringen en fruit deze met de laos en salam. Snipper de knoflook en de kemirinoten en voeg deze samen met de sambal, kunir, t...

Ajam pedis 3
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Olie

Fruit de fijngemaakte kruiden in de olie. Voeg de kip, de djeroek poeroet, de sereh en de santen toe en kook de kip gaar. Voeg er zo nodig w...

Laatste reacties binnen deze categorie

Kip Basquaise

ÎïÒµ6Ôª£¬30Îï&...

Door *edressessatin*
Kip Basquaise

ÎïÒµ6Ôª£¬30Îï&...

Door *edressessatin*
Gehaktballetjes, Surinaams-Chinese

De gehaktballetjes heb ik gemaakt het recept staat ook in het boekje &...

Door *Harm R*

Veel voorkomende ingrediënten bij vlees