Vlees recepten

Over vlees

vlees recepten

Vlees is het spierweefsel van gewervelde dieren bedoeld voor consumptie door de mens. In de brede zin van het woord omvat het alle dierlijke en soms menselijke weefsels, inclusief organen zoals lever of nieren. In de engste zin slaat de term uitsluitend op het spierweefsel van zoogdieren die gekweekt zijn voor consumptie door de mens. Het merendeel van het vlees dat in Nederland en België geconsumeerd wordt is afkomstig van dieren uit de intensieve veehouderij. Eén van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van vlees is kweekvlees. De consumptie van vlees wordt sterk bepaald door de cultuur. Afhankelijk daarvan worden sommige dieren niet gegeten. Typische voorbeelden zijn honden en katten, die niet gegeten worden in westerse culturen, maar wel in bijvoorbeeld China. Varkensvlees wordt door sommige culturen en religies als onrein beschouwd. Het eten van mensenvlees, kannibalisme, wordt vrijwel overal als een taboe gezien. Mensen die er, om culturele of principiële redenen, voor kiezen om geen vlees en vis te eten, noemt men vegetariërs.


Overzicht van recepten uit de categorie vlees

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie vlees.

Toon 76-100 van 2832 recepten
Ajam peniki (hete kip)
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Maak de uien, de lomboks en de djahé fijn en fruit ze in de verwarmde (klapper)olie. Doe er de santen bij en kook de kip hierin zachtjes...

Ajam peniki 1
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Stamp de kemirie, gember en knoflook fijn. Snipper de ui en de rode pepers. Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in stukken. Fruit de ges...

Ajam peniki 2 (sterk gekruide kip)
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Verwarm de olie en fruit er de gember, sereh en fijngestampte ingredienten in. Voeg, als de olie begint uit te vloeien, de kip toe en bak di...

Ajam peniki 3 (hete kip)
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Maak de uien, de lomboks en de djahé fijn en fruit ze in de verwarmde (klapper)olie. Doe er de santen bij en kook de kip hierin zachtjes ga...

Ajam petis (kip in garnalenpasta)
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Olie

Wrijf de kip in met zout en peper en laat het 10 à 15 minuten intrekken. Verhit de olie en braad de kip rondom bruin. Neem de kip uit de pa...

Ajam ragoût
Uit de categorie vlees: met Zout, Bloem en Citroen

Kook de kip in 1 uur gaar en snijd het vlees in blokjes (bewaar de bouillon). Maak van het gehakt balletjes en kook die 10 minuten met de ki...

Ajam rica-rica 1
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Olie

Fruit in wat olie: 3-4 sjalotjes, 2 tenen knoflook, 1 stuk laos, 2-3 stukjes gemberwortel, 1 stuk geplette kuncit, 1 rode Spaanse peper, 1 g...

Ajam rica-rica 2
Uit de categorie vlees: met Asem, Zout en Olie

Fruit in wat olie: knoflook, rode Spaanse peper, tomaat, air asam, trassi en zout. Doe hierin stukjes kip en een kopje water en kook gaar....

Ajam roedjak 1
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Uien

Maak de kip schoon en snijd die in 5 à 6 stukken. Snijd de uien en knoflook fijn en fruit deze in de slaolie glazig. Voeg de boemboes toe e...

Ajam roedjak 2
Uit de categorie vlees: met Asem, Prei en Zout

Was de kip, ook inwendig, en snijd hem overlangs en overdwars in 4 stukken. Droog deze met keukenpapier en bestrooi het vlees met peper. Ver...

Ajam santen (gegrillde kip in santen)
Uit de categorie vlees: met Zout, Uien en Sambal

Grill de kip in zijn geheel, pluk hem in grote stukken en leg die op een platte schaal. Vermeng de santen met de uien, knoflook, lombok, dja...

Ajam setan (duivelse kip)
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Olie

Wrijf de stukken kip in met zout, laat ze even liggen en dep ze daarna met keukenpapier droog. Verhit de olie in een wadjan of braadpan, b...

Ajam setan (duivelse kip) 1
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Pepers

Maak de stukken kip droog met keukenpapier. Wrijf de stukken kip in met zout. Laat ze hierna 10 minuten staan. Maak ze dan opnieuw droog met...

Ajam setan (duivelse kip) 2
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Olie

Wrijf de stukken kip in met zout, laat ze even liggen en dep ze daarna met keukenpapier droog. Verhit de olie in een wadjan of braadpan, bak...

Ajam smoor djawa
Uit de categorie vlees: met Asem, Zout en Laos

Maak de kip schoon, snijd hem in stukjes, marineer die een half uur in asemwater en zout en bak ze in boter of olie lichtbruin. Snijd de k...

Ajam smoor 1 (gesmoorde kip)
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Maak de stukken kip droog met keukenpapier. Voeg bij de nootmuskaat naar eigen smaak wat zout, de bruine basterdsuiker en peper. Schep dit g...

Ajam smoor 2
Uit de categorie vlees: met Olie, Gember en Ketjap

Zet de soepkip op met 7,5 dl water en de bouillontabletten. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en trek er in ongeveer een uur e...

Ajam smoor 3
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Gember

Snipper de ui, de gember en de knoflook fijn en fruit ze in wat olie aan. Voeg de gesneden kippenborst toe en braad die even aan. Blus af me...

Ajam smoor djawa 1
Uit de categorie vlees: met Asem, Zout en Laos

Maak de kip schoon, snijd hem in stukjes, marineer die een half uur in asemwater en zout en bak ze in boter of olie lichtbruin. Snijd de kru...

Ajam smoor djawa 2
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Olie

Smeer het vlees dun met de tamarindestroop in. Verhit in de braadpan wat olie en bak het vlees rondom knapperig. Voeg de sambal, fijngesnede...

Ajam smoor djawa 3 (gestoofde Javaanse kip)
Uit de categorie vlees: met Uien, Ketjap en Lombok

Snijd de kip in tweeën of in vieren. Pel de uien en de knoflook. Snijd de uien grof en snipper de knoflook. Ontpit de lomboks. Smeer de stu...

Ajam Sumba (kip uit Sumba)
Uit de categorie vlees: met Laos, Olie en Azijn

Verdeel de kip in vieren en bak de stukken in hete olie rondom bruin. Haal de stukken uit de pan en zet het vuur laag. Maak de sjalotjes sch...

Ajam taotjo 1
Uit de categorie vlees: met Zout, Gember en Ketjap

Wrijf of stamp de kruiden fijn en bak ze in de reuzel. Voeg hieraan de taotjo, ketjap en het water toe, terwijl u intussen goed roert. Laat...

Ajam taotjo 2
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Snijd de kip in stukken. Maak alle kruiden fijn en wrijf ze tot een papje. Fruit de kruiden in hete olie en voeg er de taotjo, de ketjap en...

Ajam tjok tjok (kip in zoete ketjapsaus)
Uit de categorie vlees: met Zout, Ketjap en Suiker

Grill de kip zonder zout of kruiden, wèl een beetje boter. Breng alle kruiden in een ruime pan aan de kook. Doe de de gegrilde stukjes kip...

Laatste reacties binnen deze categorie

Kip Basquaise

ÎïÒµ6Ôª£¬30Îï&...

Door *edressessatin*
Kip Basquaise

ÎïÒµ6Ôª£¬30Îï&...

Door *edressessatin*
Gehaktballetjes, Surinaams-Chinese

De gehaktballetjes heb ik gemaakt het recept staat ook in het boekje &...

Door *Harm R*

Veel voorkomende ingrediënten bij vlees