Vlees recepten

Over vlees

vlees recepten

Vlees is het spierweefsel van gewervelde dieren bedoeld voor consumptie door de mens. In de brede zin van het woord omvat het alle dierlijke en soms menselijke weefsels, inclusief organen zoals lever of nieren. In de engste zin slaat de term uitsluitend op het spierweefsel van zoogdieren die gekweekt zijn voor consumptie door de mens. Het merendeel van het vlees dat in Nederland en België geconsumeerd wordt is afkomstig van dieren uit de intensieve veehouderij. Eén van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van vlees is kweekvlees. De consumptie van vlees wordt sterk bepaald door de cultuur. Afhankelijk daarvan worden sommige dieren niet gegeten. Typische voorbeelden zijn honden en katten, die niet gegeten worden in westerse culturen, maar wel in bijvoorbeeld China. Varkensvlees wordt door sommige culturen en religies als onrein beschouwd. Het eten van mensenvlees, kannibalisme, wordt vrijwel overal als een taboe gezien. Mensen die er, om culturele of principiële redenen, voor kiezen om geen vlees en vis te eten, noemt men vegetariërs.


Overzicht van recepten uit de categorie vlees

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie vlees.

Toon 101-125 van 2832 recepten
Ajam Tuturuga uit Sulawesi van Anneke Grönloh
Uit de categorie vlees: met Laos, Melk en Sereh

Meng alle ingrediënten (het wit van de bosuitjes, het groen bewaren) in een pan en smoor onder een deksel tot het gaar is. Snij het bosui-...

Aji de carne (peperige Boliviaanse varkenspot)
Uit de categorie vlees: met Zout, Room en Olie

Verhit de olie in een kasserol en fruit de ui en de knoflook hierin al roerend 5 minuten. Voeg de rijst en het vlees toe en bruin het op h...

Akoko mmire (Ghanese kip)
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Knoflook

Wrijf de kippenbouten in met zout. Snijd de paddestoelen in plakjes en de aubergine in dobbelsteentjes. Verhit de olie, braad de kip hieri...

Albondigas (Mexicaans gehakt)
Uit de categorie vlees: met Zout, Melk en Brood

Meng 250 g varkensgehakt met 500 g kalfsgehakt en voeg 3-4 sneetjes in melk geweekt oud brood zonder korst en 1 lepel chilisaus toe. Meng e...

Amandelballen en croûte
Uit de categorie vlees: met Zout, Tijm en Olie

Zeef de bloem en zout en snij de harde boter er met messen doorheen. Kneed er dan wat olie, dooier en 1 dl water door en zet het gladde deeg...

Amandelkip met sinaasappelsap
Uit de categorie vlees: met Zout, Bloem en Suiker

Verwarm de oven voor op 150°C. Klop de eieren in een diep bord los. Leg de amandelen in een ander bord. Peper en zout de kipfilets, went...

Amandelkip met sinaasappelsaus 1
Uit de categorie vlees: met Zout, Bloem en Suiker

Verwarm de oven voor op 150 °C. Klop de eieren los in een diep bord. Strooi de amandelen op een plat bord. Zout en peper de kipfilets en w...

Amandelkip met sinaasappelsaus 2
Uit de categorie vlees: met Ham, Zout en Room

Snijd de dubbele kipfilets doormidden en snijd de puntjes eraf. Pureer de puntjes in de keukenmachine met 1 ei en meng de pistachenoten, kl...

Amerikaanse beenham
Uit de categorie vlees: met Ham, Zout en Room

Doe de banketham in een pan en overgiet hem met melk, zodat hij goed onder staat. (De melk onttrekt zout aan het vlees en dit komt straks d...

Anbendigas caseras (gehaktballetjes v.h.huis)
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Bloem

Dit recept is afkomstig uit tapas cafe Triten in Barcelona. Het uiteindelijke resultaat zijn gehaktballetjes in een mild pittige saus en vo...

Angsa isi (gevulde gans)
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Hak het hart, de maag en de lever van de gans fijn en leg ze opzij. Braad de gans tot er olie op het vel verschijnt. Neem de gans met azijn...

Antilliaanse kalkoen
Uit de categorie vlees: met Zout, Uien en Pruimen

Snijd de kalkoen in stukken en smeer die in met peper, zout en djintan. Leg op de bodem van de braadslede de helft van de boter in klontje...

Appels, gevuld (Römertopf)
Uit de categorie vlees: met Zout, Augurk en Ketjap

Dompel de Römertopf 15 minuten in water onder. Vermeng het gehakt, de augurk, ui, sojasaus naar smaak, zout en peper en vul de appels met d...

Apple and chestnut bread stuffing (kalkoenvulling)
Uit de categorie vlees: met Zout, Tijm en Salie

Kook en pel de kastanjes en verkruimel ze. Wrijf de salie fijn. Droog de broodkruimels in een oven van 125 graden, schep 1-2 keer om tot het...

Arista (geroosterd varkensvlees)
Uit de categorie vlees: met Zout, Knoflook en Rozemarijn

Because most pork in this country is pretty lean, you should either cook this roast a little less than usual or use a more marbled end of le...

Arnab Moehammar (feestgerecht uit Marokko)
Uit de categorie vlees: met Zout, Anijs en Gember

Dep de konijnenbouten droog. Verhit een bodempje olijfolie in een braadpan en bak de bouten hierin goudbruin. Knijp de knoflook erboven uit...

Arnaki yemisto (gevulde lamsbout)
Uit de categorie vlees: met Zout, Munt en Rijst

Leg het vlees plat op een plank en bestrooi het met zout en peper. Smeer het in met 2 eetlepels boter en citroensap. Smeer de rest van de bo...

Arni psito (gekruide gebraden lamsbout)
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Citroen

Verwarm de oven voor. Giet de olie in een forse ovenschaal met wat zout en versgemalen peper. Zet de schaal, als de oven goed heet is, in de...

Aromatic Osso Bucco in White Wine.
Uit de categorie vlees: met Zout, Tijm en Uien

Dust the osso bucco in the seasoned flour. Heat a thick bottomed casserole pan, add the oil and brown the meat well on both sides. Remove...

Arroz con pollo
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Rijst

Verdeel de kip in 8 stukken en bestrooi die met wat zout en peper. Verhit 5 eetlepels olie met de boter, bak de stukken kip hierin goudbrui...

Arroz con pollo 1
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Rijst

Verdeel de kip in 8 stukken en bestrooi die met wat zout en peper. Verhit 5 eetlepels olie met de boter, bak de stukken kip hierin goudbruin...

Arubaanse kroketten
Uit de categorie vlees: met Melk, Uien en Pepers

Maak de uien, de bleekselderij (met blad en al) en de pepers in de keukenmachine fijn en voeg daarbij de maggi toe. Smelt de boter in een...

Asperges en lamsvlees, Japanse roergebakken
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Udon

Kook de asperges ± 8 minuten en snijd ze schuin in stukken van ± 7 cm. Roer alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Leg de asperg...

Asperges met lamsrugfilet
Uit de categorie vlees: met Zout, Room en Room | 1 reactie

Zet het lamsafval op met een liter water, een takje majoraan en het asperge-afval en laat het op laag vuur enkele uren trekken. Laat de b...

Asperges met gebakken kipfilet
Uit de categorie vlees: met Zout, Munt en Eieren

Dep de kipfilets droog en bestrijk ze met versgemalen peper. Smelt de boter in een pan, laat uitbruisen en braad de kipfilets aan beide ka...

Laatste reacties binnen deze categorie

Kip Basquaise

ÎïÒµ6Ôª£¬30Îï&...

Door *edressessatin*
Kip Basquaise

ÎïÒµ6Ôª£¬30Îï&...

Door *edressessatin*
Gehaktballetjes, Surinaams-Chinese

De gehaktballetjes heb ik gemaakt het recept staat ook in het boekje &...

Door *Harm R*

Veel voorkomende ingrediënten bij vlees