Vlees recepten

Over vlees

vlees recepten

Vlees is het spierweefsel van gewervelde dieren bedoeld voor consumptie door de mens. In de brede zin van het woord omvat het alle dierlijke en soms menselijke weefsels, inclusief organen zoals lever of nieren. In de engste zin slaat de term uitsluitend op het spierweefsel van zoogdieren die gekweekt zijn voor consumptie door de mens. Het merendeel van het vlees dat in Nederland en België geconsumeerd wordt is afkomstig van dieren uit de intensieve veehouderij. Eén van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van vlees is kweekvlees. De consumptie van vlees wordt sterk bepaald door de cultuur. Afhankelijk daarvan worden sommige dieren niet gegeten. Typische voorbeelden zijn honden en katten, die niet gegeten worden in westerse culturen, maar wel in bijvoorbeeld China. Varkensvlees wordt door sommige culturen en religies als onrein beschouwd. Het eten van mensenvlees, kannibalisme, wordt vrijwel overal als een taboe gezien. Mensen die er, om culturele of principiële redenen, voor kiezen om geen vlees en vis te eten, noemt men vegetariërs.


Overzicht van recepten uit de categorie vlees

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie vlees.

Toon 126-150 van 2832 recepten
Asperges met gekookte tagliatelle en gerookte kip
Uit de categorie vlees: met Zout, Tomaat en Asperges

Kook de asperges beetgaar en snijd ze in stukken. Snijd de gerookte kip in blokjes. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpak...

Asperges met gerookte kip, roergebakken witte
Uit de categorie vlees: met Olie, Suiker en Citroen

Schil de asperges en snij in schuin van 1.5 cm. Snij de kip in plakjes. Verdeel op 4 borden de kip als een waaier. Verhit de olie in een...

Asperges-aardappel-hamterrine, groene
Uit de categorie vlees: met Ham, Zout en Room

Zet de asperges 15 minuten in koud water. Vet de cakevorm in en bekleed met 8 plakken ham, laat de ham aan alle kanten 10 cm overhangen. S...

Assinan babi (zoetzuur varkensvlees)
Uit de categorie vlees: met Zout, Melk en Olie

Maak een saus van de melk, zout, knoflook en het bakmeel. Laat de stukjes vlees hierin 1 uur marineren, bak ze dan in wat olie bruin en laat...

Assinan babi tjampoer (zoetzuur varkensvlees)
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Vermeng het vlees goed met deze kruiden. Maak een mengsel van 1 el maïzena, 1 geklutst ei en 1 el bloem. Meng het vlees hierdoor. (*) Maak...

Ati goreng kering (gebakken lever)
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Ketjap

Kook de lever, gekruid met zout, peper en nootmuskaat, gedurende 2 à 3 minuten. Snijd hem daarna in langwerpige stukjes van 3 cm (kippeleve...

Ati goreng Sukabumi (gebakken lever speciaal)
Uit de categorie vlees: met Zout, Uien en Bloem

Wentel de plakken lever in wat bloem en bak ze in wat boter bruin (gaar). Strooi er hierna wat peper en zout over. Fruit dan in wat boter de...

Au Larm 1 (Rundvlees roodgekookt)
Uit de categorie vlees: met Zout, Gember en Sherry

Eigenlijk is dit een gewoon stoofvleesgerecht, maar het kan lang van tevoren worden klaargemaakt; eigenlijk smaakt het altijd beter als het...

Au Larm 2
Uit de categorie vlees: met Olie, Uien en Rijst

Voorbereiding: Snijd het vlees in blokjes van 5 cm en doe ze in een diepe pan. Zet het vlees net onder water. Pel de uien, snijd ze in vier...

Aubergine-gehaktschotel met tomaat
Uit de categorie vlees: met Zout, Kaas en Olie

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Meng het gehakt met het ei, de ui, de knoflook, zout, cayennepeper en tabasco...

Aubergines uit Szechuan 2
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Suiker

Snijd eerst van de aubergine in de lengte plakken van 1 cm dikte. Bestrooi ze rijkelijk met zout en laat ze 10-15 minuten in een vergiet uit...

Babi Ambonia (varkensvlees pittig)
Uit de categorie vlees: met Prei, Zout en Olie

Bak het vlees in wat olie bruin. Doe er dan de lombok en prei door. Voeg, als de groenten gaar zijn, de ketjap en wat water toe. Maak af met...

Babi China (varkensvlees op z'n Chinees)
Uit de categorie vlees: met Foelie, Citroen en Knoflook

Kook het vlees onder water half gaar (bewaar de bouillon). Braad het daarna met de kruiden bruin in wat slaolie. Giet er dan wat bouillon en...

Babi kalimantan (gestoofd en gekruid varkensvlees)
Uit de categorie vlees: met Zout, Djahé en Citroen

Kook de lappen in wat water met zout gaar en laat ze uitlekken. Fruit in wat slaolie de knoflook en de ui bruin en haal ze uit de pan. Bak i...

Babi ketjap 3/babi cin
Uit de categorie vlees: met Prei, Zout en Gember

Sudder varkensvlees gaar in wat water met een bumbu van gemberwortel, knoflook, ketjap manis, citroensap, peper en zout en eventueel serbuk...

Babi ketjap 4
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Gember

Doe wat olie in een braadpan en schroei het vlees hierin. Rasp de ui en de knoflook en voeg dit bij het vlees. Roer tot het meeste vocht is...

Babi ketjap 5
Uit de categorie vlees: met Zout, Uien en Azijn

Zet het vlees op met een bodempje water, de fijngesneden uien, de geperste knoflook, zout, peper en gemberpoeder en laat het koken tot het v...

Babi ketjap 7 (magnetron)
Uit de categorie vlees: met Olie, Sereh en Gember

Snijd het vlees in blokjes en fruit die in een wok met 2 eetlepels olie aan. Draai alle overige ingrediënten met 2 dl water in een keukenma...

Babi Krakatau (gestoofd varkensvlees)
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Kook de stukken vlees met wat zout bijna gaar en laat ze uitlekken. Bewaar de bouillon. Fruit in wat slaolie de knoflook, ui, djahé, peper,...

Babi merah 1
Uit de categorie vlees: met Laos, Olie en Sereh

Maal de rode peper, knoflook, ui, laos en sereh fijn en maak hiervan een marinade met de trassie, het tamarindewater en de kokosmelk. Laat h...

Babi merah 2
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Sereh

Laat stukjes varkensvlees gaarsudderen in een bumbu van knoflook, sjalot, laos, rode Spaanse peper, trassi, gula djawa, zout, sereh en sante...

Babi nanas (varkensvlees met ananas)
Uit de categorie vlees: met Sla, Zout en Olie

Maak het vlees droog met keukenpapier en snijd het in pinkbrede repen. Verdeel elke schijf ananas in ca 8 stukken of schil de ananas en snij...

Babi Padang (padangse varkensvlees)
Uit de categorie vlees: met Prei, Zout en Olie

Wrijf het vlees in met de kruiden en bak het in wat olie bruin. Vermeng het meel met het opgeklopt ei. Leng het aan met de bouillon en doe e...

Babi panggang 01
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Ketjap

Maak één dag van tevoren een marinade van de djahé, knoflook, uienpoeder en ketjap. Voeg hieraan het sap van een halve citroen toe en zov...

Babi panggang 02
Uit de categorie vlees: met Ketjap, Sambal en Cognac

Smelt, nadat u de kruiden minstens een uur in het vlees heeft laten trekken, 1/4 pakje boter in een braadpan en doe de speklappen erin. Laat...

Laatste reacties binnen deze categorie

Kip Basquaise

ÎïÒµ6Ôª£¬30Îï&...

Door *edressessatin*
Kip Basquaise

ÎïÒµ6Ôª£¬30Îï&...

Door *edressessatin*
Gehaktballetjes, Surinaams-Chinese

De gehaktballetjes heb ik gemaakt het recept staat ook in het boekje &...

Door *Harm R*

Veel voorkomende ingrediënten bij vlees