Vlees recepten

Over vlees

vlees recepten

Vlees is het spierweefsel van gewervelde dieren bedoeld voor consumptie door de mens. In de brede zin van het woord omvat het alle dierlijke en soms menselijke weefsels, inclusief organen zoals lever of nieren. In de engste zin slaat de term uitsluitend op het spierweefsel van zoogdieren die gekweekt zijn voor consumptie door de mens. Het merendeel van het vlees dat in Nederland en België geconsumeerd wordt is afkomstig van dieren uit de intensieve veehouderij. Eén van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van vlees is kweekvlees. De consumptie van vlees wordt sterk bepaald door de cultuur. Afhankelijk daarvan worden sommige dieren niet gegeten. Typische voorbeelden zijn honden en katten, die niet gegeten worden in westerse culturen, maar wel in bijvoorbeeld China. Varkensvlees wordt door sommige culturen en religies als onrein beschouwd. Het eten van mensenvlees, kannibalisme, wordt vrijwel overal als een taboe gezien. Mensen die er, om culturele of principiële redenen, voor kiezen om geen vlees en vis te eten, noemt men vegetariërs.


Overzicht van recepten uit de categorie vlees

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie vlees.

Toon 151-175 van 2832 recepten
Babi panggang 03 (geroosterd (speen)varkensvlees)
Uit de categorie vlees: met Zout, Azijn en Suiker

Maak in het vlees van de varkenslap niet te diepe inkepingen. Maak een marinade van knoflookpoeder, boemboe babi panggang en sojasaus en laa...

Babi panggang 04
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Snijd de varkensfricandeau in dunne lapjes. Snijd op een houten snijplank de rode of gewone ui en de 3 teentjes knoflook heel fijn en wrijf...

Babi panggang 05 (geroosterd buikspek)
Uit de categorie vlees: met Zout, Whisky en Cognac

Het zwoerd van het buikspek wordt met ruw papier goed schoongemaakt, waarna het met cognac of whisky wordt ingewreven. Maak een marinade van...

Babi panggang 06
Uit de categorie vlees: met Zout, Ketjap en Sherry

Vlees: Snijd het vlees in blokjes en wrijf ze in met een kruidenmengsel, bestaande uit 2 theelepels djahé, 1 theelepel uienpoeder, 1 theele...

Babi panggang 07
Uit de categorie vlees: met Olie, Citroen en Knoflook

Snijd het vlees in smalle reepjes en doe ze in een kom. Pers er 2 teentjes knoflook boven uit. Voeg een kwart theelepel gemberpoeder, de ket...

Babi panggang 08
Uit de categorie vlees: met Laos, Olie en Gember

Snijd het vlees in repen. Maak een marinade van de ketjap, olie, tamarinde, kerrie, laos, gember en ketoembar en laat het vlees daarin minst...

Babi panggang 09
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Ketjap

Maak 1 dag van tevoren een marinade van de djahé, knoflook, uienpoeder en ketjap. Voeg het sap van 1/2 citroen toe en zout en peper. Leg he...

Babi panggang 10
Uit de categorie vlees: met Asem, Zout en Olie

Maak 1 dag van tevoren een marinade van de djahé, het knoflook- en het uiepoeder en de ketjap. Voeg hieraan het sap van een halve citroen t...

Babi panggang 11
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Olie

Vlees: Dep het vlees droog met keukenpapier. Vermeng de geraspte ui met 1 teentje knoflook, de djahé, laos, sereh en 3 eetlepels ketjap. Be...

Babi panggang 12
Uit de categorie vlees: met Zout

Wrijf het vlees of de speklappen goed in met de boemboes en giet de jenever erover. Laat het ± 1 uur intrekken en leg het vlees dan in een...

Babi panggang 13
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Azijn

Vermeng de ingrediënten voor de marinade en laat het vlees 1 uur marineren. Breng het vlees met de marinade in een pan aan de kook, draai h...

Babi panggang 14
Uit de categorie vlees: met Prei, Zout en Gember

Meng in een kom de ketjap, hoisinsaus, suiker, prei, sjalotten, gember, peper en zout door elkaar. Laat de speklappen in deze marinade 2-3...

Babi panggang 15
Uit de categorie vlees: met Ketjap, Cognac en Ve-tsin

Meng de knoflook met de kruiden, wijn en cognac en marineer het vlees minstens een uur. Zet het vlees op een rooster in de oven (220°) met...

Babi Panggang 18
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Olie

Bereiding: Maak de knoflook, ui en de trassie zeer fijn. Meng dit met de rest (behalve de olie en honing) en laat het vlees hier 6 uur in ma...

Babi panggang, Hollands
Uit de categorie vlees: met Uien, Ketjap en Sambal

Bak de uien in een pan met wat boter. Haal de uien uit de pan. Bak het varkensvlees [Ook met wat boter, neem ik aan - lijstbeheerder]. Doe...

Babi rica-rica 1
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Olie

Fruit in wat olie: 3-4 sjalotjes, 2 tenen knoflook, 1 stuk laos, 2-3 stukjes gemberwortel, 1 stuk geplette kuncit, 1 rode Spaanse peper, 1 g...

Babi rica-rica 2
Uit de categorie vlees: met Asem, Zout en Olie

Fruit in wat olie: knoflook, rode Spaanse peper, tomaat, air asam, trassi en zout. Doe hierin stukjes varkensvlees en een kopje water en koo...

Babi taotjo 1
Uit de categorie vlees: met Prei, Olie en Uien

Snijd het vlees in blokjes. Snijd de prei in ringen, was ze en laat uitlekken. Snipper de uien en pers de teentjes knoflook uit. Verhit in e...

Babi taotjo 2
Uit de categorie vlees: met Prei, Zout en Uien

Snijd het vlees in reepjes en bak die in de boter bruin. Voeg de fijngemaakte kruiden aan het vlees toe en bak ze mee. Vervolgens doet u de...

Babi tjampoer (varkensvlees met witte bonen)
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Uien

Bestrooi de blokjes vlees met zout, peper en nootmuskaat en bak ze in wat slaolie knapperig bruin. Fruit in dezelfde olie de knoflook, trass...

Babi tjao pudak (varkensvlees met saus)
Uit de categorie vlees: met Zout, Laksa en Ketjap

Fruit in wat boter de ui, knoflook en djahé lichtbruin. Doe er dan de vleesblokjes bij en kruid af met zout en peper. Voeg, als de vleesblo...

Babi tomat (varkensvlees met tomaat)
Uit de categorie vlees: met Sambal, Djahé en Tomaat

Breng het water met de ingrediënten aan de kook en voeg het vlees toe. Laat het op klein vuur 3 kwartier gaar sudderen....

Babi usee usee (pikant gekookt varkensvlees)
Uit de categorie vlees: met Asem, Laos en Uien

Meng het vlees goed met alle kruiden en laat ze ca 1/2 uur intrekken. Braad het vermengde vlees met een 1/2 kopje slaolie in een pan en doe...

Babi-pee (varkensvlees met gember)
Uit de categorie vlees: met Zout, Rijst en Gember

Meng het vlees goed met de ingrediënten en laat het een uurtje intrekken. Bak dan het geheel in wat slaolie gaar en dien het op in een plat...

Baconkip met Italiaans garnituur
Uit de categorie vlees: met Zout, Kaas en Tomaat

Bestrijk de kip met een kwastje dun met bloemenhoning en bestrooi hem met zout, peper en paprikapoeder. Verwarm de grill 10 minuten voor....

Laatste reacties binnen deze categorie

Gehaktballetjes, Surinaams-Chinese

De gehaktballetjes heb ik gemaakt het recept staat ook in het boekje &...

Door *Harm R*
Asperges met lamsrugfilet

Zie nergens staan voor hoeveel personen dit gerecht is ...

Door *H. Vreeken*
Vitellina Fricta (Fried Veal)

ik wil kaas ...

Door *ik*

Veel voorkomende ingrediënten bij vlees