Vlees recepten

Over vlees

vlees recepten

Vlees is het spierweefsel van gewervelde dieren bedoeld voor consumptie door de mens. In de brede zin van het woord omvat het alle dierlijke en soms menselijke weefsels, inclusief organen zoals lever of nieren. In de engste zin slaat de term uitsluitend op het spierweefsel van zoogdieren die gekweekt zijn voor consumptie door de mens. Het merendeel van het vlees dat in Nederland en België geconsumeerd wordt is afkomstig van dieren uit de intensieve veehouderij. Eén van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van vlees is kweekvlees. De consumptie van vlees wordt sterk bepaald door de cultuur. Afhankelijk daarvan worden sommige dieren niet gegeten. Typische voorbeelden zijn honden en katten, die niet gegeten worden in westerse culturen, maar wel in bijvoorbeeld China. Varkensvlees wordt door sommige culturen en religies als onrein beschouwd. Het eten van mensenvlees, kannibalisme, wordt vrijwel overal als een taboe gezien. Mensen die er, om culturele of principiële redenen, voor kiezen om geen vlees en vis te eten, noemt men vegetariërs.


Overzicht van recepten uit de categorie vlees

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie vlees.

Toon 176-200 van 2832 recepten
Bal met spek (gehakt)
Uit de categorie vlees: met Zout, Uien en Bloem

Meng gehakt, ei, zout, peper, nootmuskaat, paprikapoeder, knoflook en met water aangemaakt bloem en vorm 4 platte stukken. Leg erop de gesn...

Balkenbrei 1
Uit de categorie vlees: met Zout, Bloem en Brood

Neem een pan van 4 tot 5 litert. Vullen met 3 liter water. Daarin de spekblokjes en het zout en het geheel 2 tot 3 uur laten trekken. Met de...

Balkenbrij 2
Uit de categorie vlees: met Zout, Tijm en Bloem

Was de varkenskop in koud water af en leg hem in een hoge kookpan. Voeg er het spek en de kruiden bij en giet er water over tot alles onder...

Balkenbrij 3
Uit de categorie vlees: met Prei, Zout en Tijm

Doe de varkenskop in een grote pan en giet er zoveel water op dat hij net onder staat. Breng aan de kook en schuim af. Laat 11/2 uur zachtje...

Balkenbrij, Brabantse
Uit de categorie vlees: met Bloem en Boekweit

Lever, hart en nier in het kookwater in 30 min gaarmaken. In de vleesmolen malen. Kooknat aanvullen met water tot 1 1/4 liter. De helft van...

Balletjes, Italiaans
Uit de categorie vlees: met Zout, Kaas en Room

Vermeng het gehakt met de eieren en het broodkruim. Breng water met wat zout aan de kook. Maak van het gehakt balletjes van 40 gr, dompel di...

Banana stuffing (voor kip)
Uit de categorie vlees: met Zout, Tijm en Bananen

Pureer de bananen door een zeef in een kom. Doe de overige ingredienten erbij en meng goed. Vul de kip ermee en rooster die op de gangbare m...

Bananaballen (gehakt)
Uit de categorie vlees: met Uien, Ketjap en Bananen

Prak de ketjap door het gehakt en laat een uur intrekken. Snipper het ui en prak erdoor. Als het te vochtig is, dan wat paneermeel toevoegen...

Bapao-vulling 1
Uit de categorie vlees: met Soja, Olie en Uien

Maak de olie heet, doe het gehakt erin, temper het vuur en braad het ongeveer 1 minuut. Voeg er de uien, het knoflooksap, de selderij, suike...

Bas'h
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Azijn

Maak van het gehakt en de overige ingrediënten balletjes en verpak die plat gedrukt in een koolblad. Maak de pakjes dicht met een cocktailp...

Bas'h van gevulde tahoe
Uit de categorie vlees: met Zout, Azijn en Tahoe

Meng het geklopte ei, de knoflook uit de knijper en het zout door het gehakt. Snijd de tahoe in 4 dikke plakken en hol die voorzichtig uit....

Basisrecept voor empanada's
Uit de categorie vlees: met Zout en Bloem

200 gr boter 550 gr bloem + bloem voor het uitrollen zout 1 losgeklopt eiwit frituurolie of -vet...

Baskische kip I
Uit de categorie vlees: met Ham, Zout en Uien

1 scharrelkip van 1800 gr (of iets minder) in 12 grote stukken 2 grote uien 1 kg tomaten 5 tenen knoflook 1 kg paprika's 4 dikke plakke...

Baskische kip II
Uit de categorie vlees: met Ham, Zout en Olie

Maak de paprika's schoon en snijd ze in dunne reepjes. Snijd de champignons in plakjes en de ham in reepjes. Wrijf de kippenbouten in met...

Baskische kip
Uit de categorie vlees: met Sla, Zout en Olie

Verdeel de kip in 4 stukken en bestrooi deze met wat zout en peper. Maak de uien schoon en snijd deze in ringen. Pel de knoflookte...

Bâtons an varken op prei en kerriesaus
Uit de categorie vlees: met Prei, Zout en Room

Bâtons van varken op een bedje van prei en kerriesaus Snijdt het vlees in batons (oneerbiedig gezegd: Vlaamse frieten) van 1 bij 5 cm. Ma...

Bäckerofen
Uit de categorie vlees: met Zout, Uien en Laurier

Pel de uien en snijd ze in schijven of grof in blokjes. Pel de knoflook en hak hem fijn. Snijd de peterselie klein. Schil de aardappelen en...

BBQ-Steak
Uit de categorie vlees: met Oregano

Marinate steaks for at least one hour. Remove from marinade and grill on medium-high heat until preferred level of doneness. Very tender...

Beard's Stoofschotel
Uit de categorie vlees: met Zout, Tijm en Uien

Bruin het vlees in het spekvet. Voeg laurier, tijm, marjolein en look toe en bedek met bouillon. Doe een deksel op de pan en laat 1 uur sudd...

Bebek smoor (gesmoorde eend)
Uit de categorie vlees: met Zout, Uien en Ketjap

Kook de eend in niet te veel water met wat zout half gaar en laat hem uitlekken; bewaar de bouillon. Fruit in wat slaolie (4 lepels) de tras...

Bebek zwartzuur 1
Uit de categorie vlees: met Zout, Kaneel en Lombok

Kook de ingrediënten met 2 kopjes water in tot een dikke saus. Doe er naar smaak wat extra suiker bij. Voeg de arak toe. Scheid het vet van...

Bebek zwartzuur 2
Uit de categorie vlees: met Zout, Uien en Azijn

Snijd de eend in kleine stukken en wrijf hem in met peper en zout. Laat hem zo een kwartier staan. Fruit intussen de uien in de boter en doe...

Bebotok 1
Uit de categorie vlees: met Asem, Zout en Uien

Maak het gehakt aan met brood, uien, uitgeperst knoflook, ei, ketumbar, djinten, kuncit, sereh, sambal, asem, ketjap en wat zout. Druk het g...

Bebotok 2 (Indonesische gehaktring)
Uit de categorie vlees: met Zout, Laos en Olie

Snijd de steeltjes van de rawits en snijd de pepertjes in drieën. Maal de kemirienoten in de keukenmachine fijn en houd ze apart. Hak de ui...

Beef Baked in a Barrel (gehakt in ananasschil)
Uit de categorie vlees: met Zout, Olie en Rijst

Cut tops from pineapples. With a sharp knife, hollow out fruit, leaving about 3/4 inch pineapple on sides and bottom. (Be careful not to cu...

Laatste reacties binnen deze categorie

Kip Basquaise

ÎïÒµ6Ôª£¬30Îï&...

Door *edressessatin*
Kip Basquaise

ÎïÒµ6Ôª£¬30Îï&...

Door *edressessatin*
Gehaktballetjes, Surinaams-Chinese

De gehaktballetjes heb ik gemaakt het recept staat ook in het boekje &...

Door *Harm R*

Veel voorkomende ingrediënten bij vlees