Afrikaanse kippenbouten
Ingrediënten
4 kippenbouten
2dl kippenbouillon
2 uien
2 teentjes knoflook
4 tomaten
peper
zout
paprikapoeder
2 eetlepels olie
Bereidingswijze
Doe de kippenbouten met de bouillon in een pan, breng dit aan de kook en laat dit zachtjes koken tot de kippenbouten bijna gaar zijn. Pel de uien en knoflookteentjes en snipper deze. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Haal de kippenbouten uit de bouillon, dep ze droog met een stuk keukenpapier en bestrooi de met wat peper, zout en paprikapoeder. Verhit de olie in een pan en bak hierin de kippenbouten mooi bruin. Voeg dan de uien, knoflook en tomaten toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee. Leg de kippenbouten op een schaal en schep het groentemengsel er om heen. Lekker met gebakken aardappelen en sla.
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 1361x