Ajam besengèk of Ajam koening (kip in gele saus)

Ingrediënten


Bereidingswijze

Snijd de kip in stukken. Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks, snijd ze fijn en keus ze met de trassie en kemiries. Fruit ze met sereh, kunirpoeder, ketumbar, laos en asem in 2 eetlepels boter. Voeg de kip toe met 2 dl water en de bouillonblokjes en laat alles op een lage warmtebron ca 60 minuten stoven met het deksel op de pan. Voeg, als het vlees bijna gaar is, zonodig, wat heet water toe en laat de santen al roerend erin smelten. Voeg tenslotte de suiker erbij. Het vocht mag niet te veel indampen. Zet het deksel schuin op de pan en laat het gerecht op een lage warmtebron onder zo nu en dan roeren stoven tot de olie uit het vlees komt.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha