Ajam boemboe Bali 1

Ingrediënten


Bereidingswijze

Was de kip, ook inwendig, en verdeel de kip in 4 of meer stukken. Bestrooi de kip met zout; verwarm de olie en bak daarin het vlees aan alle zijden mooi van kleur. Draai de warmtebron lager, doe de uien in de pan en laat deze onder geregeld omscheppen goudgeel fruiten. Snijd de tomaten in plakken, verwijder het zaad en doe de tomaten of de tomatenpuree met 2 dl kokend water in de pan. Laat de inhoud even aan de kook komen. Roer van de knoflook, sambal, djahé en sereh met wat koud water een papje en roer dat door de tomaten. Leg het deksel op de pan, draai de warmtebron lager en laat het kippevlees gaar sudderen. Controleer dit na 30-35 minuten. Roer dan de kokos door de inhoud van de pan en voeg naar smaak ketjap of zout toe. Doe er wat suiker bij als de saus te scherp is uitgevallen en wat citroensap als deze te flauw is geworden.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 745x

Jouw laatst bekeken recepten