Ajam boemboe Bali 2
Ingrediënten
- 1/2 kip
- 1 1/2 eetlepel olie
- 1/2 geraspte ui
- knoflook naar smaak
- 1/2 dessertlepel sambal
- 1/2 theelepel djahépoeder
- 1 theelepel laos
- 1/2 theelepel geroosterde trassie.html" itemprop="name">trassi
- 1 1/2 geraspte kemirienoot
- 1 salamblaadje
- 1 mespunt serehpoeder
- 1/2 kippenbouillontablet
- een stukje goela Djawa
- 1 dessertlepel asemwater
- 1/2 klein blikje tomatenpuree
- 1 eetlepel Indische ketjap
- 1 kopje water
Bereidingswijze
Bak de licht gezouten kip in een beetje boter half gaar.
Fruit de ui en de knoflook in de olie.
Neem de pan van het vuur en voeg alle ingrediënten toe, behalve de ketjap, het asemwater en de tomatenpuree.
Fruit de kruiden even.
Voeg dan de ketjap, het asemwater, de tomatenpuree en het water toe.
Voeg de kip aan het sausje toe en laat de kip hierin gaar worden.
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 1194x