Ajam koening (gele kip in saus)

Ingrediënten

  • 1 kip (1 kg) in stukken (het maagje
  • levertje en het nekje gebruiken
  • voor het trekken van 1/2 l bouillon)
  • 2 grote fijngesneden uien
  • 1 fijngesneden teentje knoflook
  • 5 fijngemaakte kemiriepitten
  • 2 tl ketumbar
  • 2 tl kuncit
  • 2 schijfjes laos
  • 1/2 el bruine basterdsuiker
  • stukje trassie
  • 1 kopje santen
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Wrijf de stukken kip in met zout en peper. Bak ze in olie knapperig bruinn en laat ze uitlekken. Fruit dan in wat olie de ui, knoflook en de trassie tot de uien bruin kleuren. Maak af met de kruiden, het kopje santen en de bouillon. Laat hierin op klein vuur de kip zachtjes gaarkoken, tot de saus is ingedikt (10 à 15 minuten).

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 881x

Jouw laatst bekeken recepten