Aji de carne (peperige Boliviaanse varkenspot)

Ingrediënten

  • 1/2 kop annatto-olie (Surinaamse winkels)
  • 5 gehakte uien
  • 3 fijngehakte tenen knoflook
  • 3 eetlepels rijst
  • 1
  • 4 kg varkenslende in blokjes van 11/2 cm
  • 4 ontvelde en gehakte tomaten
  • 1/2 theelepel saffraan
  • 2 theelepels zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 kruidnagel
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 2 koppen runderbouillon
  • 6 geschilde en in vieren gesneden aardappelen
  • 2 geschilde en in vieren gesneden groene bananen
  • 1/2 kop gepelde en gemalen paranoten
  • 1/2 kop dikke room
  • 1 eetlepel keukenstroop

Bereidingswijze

Verhit de olie in een kasserol en fruit de ui en de knoflook hierin al roerend 5 minuten. Voeg de rijst en het vlees toe en bruin het op hoog vuur. Doe de volgende ingrediƫnten tot en met de bouillon erbij, sluit de pan en laat op laag vuur 30 minuten sudderen. Voeg de aardappelen en de bananen toe en stoof nog 15 minuten. Roer de noten, de room en de stroop erbij en stoof weer 15 minuten of tot het vlees en de aardappelen gaar zijn. Kruid zo nodig bij en serveer het gerecht warm.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 652x