Amerikaanse beenham

Ingrediënten

  • 11/2 kg banketham
  • 250 gr bruine suiker
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • 25 kruidnagelen
  • 11/2 liter melk
  • 1 sherryglas cognac
  • 1/2 liter verse kloproom
  • 1/2 liter koude bouillon

Bereidingswijze

Doe de banketham in een pan en overgiet hem met melk, zodat hij goed onder staat. (De melk onttrekt zout aan het vlees en dit komt straks de banketham ten goede). Laat hem een dag in de melk staan, haal de ham er dan uit en droog het vlees met keukenpapier goed af. Leg de ham op een snijplank en trek met een scherp mes ruiten over het vlees van ± 1/2 cm diep. Druk er daar, waar de lijnen elkaar kruisen, een kruidnageltje in. Doe de bruine suiker in een bakje, voeg het kruidnagelpoeder en het gemberpoeder toe en giet dan, al roeren, heel voorzichtig zoveel cognac bij de suiker dat een dik papje ontstaat. Leg de banketham in een ovenvaste schaal en smeer er met een kwastje om de 5 minuten wat van de suikermassa over. Braad de ham, als u dit 5-6 keer heeft gedaan, (afhankelijk van het gewicht) 1-11/2 uur in een op 180°C voorverwarmde oven. Leng het restant van de suikermassa aan met de bouillon en de verse room, verwarm dit voorzichtig en bind het zo nodig met allesbinder. Geef deze saus bij de warme banketham. Eet er desgewenst doperwtjes met patat frites bij.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1114x

Jouw laatst bekeken recepten