Aubergine-gehaktschotel met tomaat

Ingrediënten

  • 200 gr rijst
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 kleine geraspte ui
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • zout
  • cayennepeper
  • tabasco
  • 6 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel olie
  • 1 dl rode wijn
  • 1 dl Tomato Frito (pakje tomatenbasissaus)
  • 2 aubergines in grove schuine stukken
  • 4 ontvelde tomaten in plakken
  • 2 eetlepels geraspte kaas

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Meng het gehakt met het ei, de ui, de knoflook, zout, cayennepeper en tabasco. Draai er kleine balletjes van, rol ze door 3 eetlepels paneermeel en Laat ze in de koelkast 20 minuten opstijven. Verhit de boter en de olie samen en braad de gehaktballetjes hierin rondom aan. Roer de wijn en de Tomato Frito erdoor en laat 5 minuten sudderen. Kook de aubergine 5 minuten in water met zout en laat ze uitlekken. Verwarm de oven voor op 200°C. Vul een ingevette ovenschaal met een inhoud van 1 1/2 liter met lagen rijst, gehaktballetjes met saus, aubergine en tomaat. Meng de rest van het paneermeel en de kaas en bestrooi de ovenschotel hiermee. Laat het gerecht in het midden van de oven in 20 minuten een knapperig korstje krijgen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 603x

Jouw laatst bekeken recepten