Babi panggang 02

Ingrediënten

  • 500-750 gr doorregen varkenslappen
  • ingewreven met een mengsel van:
  • het sap van een uitgeperste citroen
  • 1 afgestreken eetlepel babi panggangpoeder (vijfkruidenpoeder)
  • 1 theelepel djah√©
  • 2 eetlepels slaolie
  • 2 eetlepels Chinese ketjap
  • 1 eetlepel rum of cognac
  • aroma
  • peper
  • ve-tsin

Bereidingswijze

Smelt, nadat u de kruiden minstens een uur in het vlees heeft laten trekken, 1/4 pakje boter in een braadpan en doe de speklappen erin. Laat het vlees op half vuur braden tot het wat krokant is geworden. Haal het dan uit de pan en snijd het in reepjes. Maak van het vet, dat in de pan overblijft, een saus door 1/2 kopje water, 1/2 kopje tomatenketchup, wat sambal of hotsauce, ve-tsin, suiker en wat ketjap toe te voegen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 767x

Jouw laatst bekeken recepten