Bebotok 1

Ingrediënten

  • 300 gr gehakt
  • brood
  • 1 ei
  • 3 el fijngehakte uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl ketumbar
  • 1 tl djinten
  • 1 tl kuncit
  • 2 tl sereh
  • sambal
  • asem
  • water
  • ketjap
  • santen
  • 2 djuruk purut bladeren
  • Opmerking:Dit recept is een variant op een oorspronkelijk recept dat beboborajam heet en wordt gemaakt door van kippenvlees gehakt te maken en dit te vermengen met de kruiden en santen. In indonesiĆ« neemt men 2 eetlepels van dit mengsel
  • doet dat op een pisangblad
  • vouwt dit dicht tot een pakje om het vervolgens gaar te stomen.

Bereidingswijze

Maak het gehakt aan met brood, uien, uitgeperst knoflook, ei, ketumbar, djinten, kuncit, sereh, sambal, asem, ketjap en wat zout. Druk het goed aan in een klein pannetje, doe er de djeruk purut bladeren bij en giet er santen over tot het gehakt onder staat. Kook het au bain marie ongeveer 3 kwartier.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 788x

Jouw laatst bekeken recepten