Beierse vleeskoekjes

Ingrediënten

  • 40 gr boter
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 1/4 dl melk
  • 25 gr witbrood
  • 600 gr half-om-halfgehakt
  • 3 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 2 eieren
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano.html" itemprop="name">marjolein
  • zout
  • peper
  • 1 theelepel scherpe mosterd
  • 4 eetlepels olie

Bereidingswijze

Bak de ui in 20 gr boter zachtjes ± 10 minuten. Verhit de melk, week het brood daarin 3 minuten, knijp het uit en verkruimel het. Vermeng het gehakt, de ui, het broodkruim, de peterselie, de eieren, de marjolein, 1/2 theelepel zout, peper en de mosterd goed, kneed dit door en vorm er 8 ronde platte koekjes van. Verhit de olie en 20 gr boter en bak de vleeskoekjes hierin op hoog vuur rondom bruin. Temper het vuur en bak het vlees nog ± 10 minuten; keer de koekjes halverwege. Lekker met aardappelsalade.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 513x

Jouw laatst bekeken recepten