Bieflapjes met Chinese kool

Ingrediënten


Bereidingswijze



Week in een kom met koud water de paddestoelen ongeveer 30 minuten tot ze zacht zijn geworden. Verwijder dan de steeltjes en snijd ze dan in plakjes. Snijd de bieflapjes in reepjes en bestrooi ze dan met wat zout en peper. Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn. Schil het stukje gemberwortel en snijd deze in plakjes. Maak het lente – uitje schoon en snijd het fijn. Laat de maïskolven uitlekken. Maak de kool schoon en snijd deze in reepjes. Snijd de waterkastanjes in stukjes. Verhit de olie 2 eetlepels olie in een wok en fruit hierin eventjes de knoflook, gemberwortel en lente – uitjes. Voeg dan het vlees en paddestoelen toe en roerbak dit 5 minuten mee. Schep dan het vlees en de paddestoelen uit de wok. Doe de rest van de olie in de wok en roerbak hierin de Chinese kool, maïskolven en waterkastanjes 1 minuut. Strooi er dan wat zout over en giet de bouillon erbij. Laat het ongeveer 5 minuten zachtjes koken tot de kool zacht begint te worden. Doe dan het vlees en de paddestoelen erbij en voeg de oestersaus, sesamzaad en de sojasaus toe. Roer in een kopje de maïzena met wat water tot een papje en bind hiermee het gerecht. Lekker met rijst.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha