Biefstuk met mango, roergebakken

Ingrediënten

  • 250 gr biefstuk
  • aangevroren
  • 1 grote rijpe mango
  • 4 eetlepels olie
  • Voor de marinade:
  • 1-2 eetlepels rode wijn
  • 1 eetlepel zoete ketjap
  • 1 dessertlepel maïzena
  • 1 theelepel suiker
  • mespunt zout

Bereidingswijze

Snijd van het licht aangevroren vlees kleine hapklare stukjes. Vermeng de ingrediënten voor de marinade en leg de stukjes vlees erin. Laat het afgedekt minstens 20 minuten marineren, of in ieder geval zo lang dat het vlees weer helemaal zacht is. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakjes. Vang het sap dat tijdens het snijden wegloopt op. Verhit 4 eetlepels olie in de wok en bak de stukjes vlees al omscheppend snel aan alle kanten bruin. Dit mag niet langer dan 1-2 minuten in beslag nemen, anders wordt het te gaar. Neem het uit de pan. Laat in het achtergebleven vet de plakjes mango even heet worden, doe de biefstuk en eventueel het mangosap erbij, schep op en serveer direct.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha