Biryani 1 (Hartige rijst met vlees)

Ingrediënten

  • 350 gr Basmatirijst
  • 7 1/2 dl water
  • 2 theelepels zout
  • 4 1/2 dl kerriesaus
  • 350 gr gekookt vlees (rund- of lamsvlees of kip) in blokjes van 3 cm
  • 1 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel ketumbar
  • Garnering:
  • 1 rode of groene paprika
  • ontpit en in ringen
  • 2 hardgekookte eieren
  • gepeld en in schijfjes
  • 2-3 stevige tomaten in schijfjes
  • verse korianderblaadjes (desgewenst)
  • fijngeklopt zilverblad (varak) (desgewenst)

Bereidingswijze

Was de rijst grondig. Breng het water aan de kook in een grote pan met dikke bodem; voeg rijst en zout toe en breng weer aan de kook. Laat de rijst afgedekt 10 minuten zacht koken, giet daarna af en zet apart. Verwarm in een grote pan de kerriesaus met vlees op een laag vuur tot deze borrelt. Voeg de kurkuma en koriander toe en kook al roerend 2 minuten op een hoog vuur. Voeg de rijst toe en schep hem hierin om tot de rijst mooi geel van de kurkuma is. Dek de pan zorgvuldig af, temper het vuur en laat heel zacht 15-20 minuten koken tot de rijst helemaal gaar is. Schep de rijst in een warme schaal en garneer hem met paprika, ei en tomaat. Leg bovenop blaadjes koriander en bestrooi naar wens met zilverblad. Dien direct op.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 630x

Jouw laatst bekeken recepten