Bobotie 4

Ingrediënten

  • 1 snee witbrood
  • 1/4 ltr melk
  • 1 kg gemalen rund of schaapsvlees
  • 1 fijngehakte ui
  • 125 ml (pitloze) rozijnen [= 1/2 cup]
  • 125 ml geblanceerde amandelnoten
  • 15 ml (3 tlpl) abrozen jam
  • 15 ml fruit chutney
  • 25 ml ( 2 tlpls) citroensap
  • 5 ml (1 tlpl) vers gehakte gemende kruiden
  • 10 ml (2 tlpls) kerrie (medium)
  • 5 ml (1 tlpl) kurkuma (geelwortel
  • jiang huang
  • Temoe Lawak
  • kurmeric)
  • 10 ml (2 tlpls) zout
  • 10 ml (2 tlpls) olie
  • 3 eieren
  • 4 citroen blaadjes (daon djeroek poeroet)

Bereidingswijze

traditioneel is een 'bobotie' gemaakt van resten vlees van een zondagse roast. week het brood in de helft van de melk, uitknijpen en vermengen met het vlees; meng alle ingedrienten erdoor (behalve resterende melk, olie, eieren en citroenblad); verhit olie in braadpan, en bak het vleesmengsel lichtjes aan; doe dit in een ovenschotel; klop de eieren met de overblijvende melk en giet dit over het vlees; garneer met citroenblad en bak in de oven op 180 graden (ongeveer 25 min.) serveren met witte of gele rijst.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha