Boeren lamstoofpot
Ingrediënten
500g lamslappen
2 uien
2 gemberbolletjes
1 appel
citroensap
2 eetlepels olie
4 eetlepels kerriepoeder
2dl yoghurt
2dl bouillon
2 eetlepels koriander
zout
peper
Bereidingswijze
Snijdt het vlees in blokjes en bestrooi het met wat peper en zout. Maak de uien schoon en snipper deze. Snijdt de gemberbolletjes in kleine stukjes. Schil de appel, boor het klokhuis eruit, snijdt de appel in stukjes en besprenkel de appelstukjes met citroensap. Verhit de olie in een pan en fruit hierin eventjes de ui. Doe dan de blokjes lamsvlees erbij en bak deze rondom bruin. Voeg dan de kerriepoeder en gember toe en bak dit 5 minuten. Doe dan de appel, yoghurt en bouillon erbij, leg een deksel op de pan en laat het zachtjes 45 minuten zachtjes stoven. Breng het zonodig op smaak met peper en zout.
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 1554x