Boeuf bourguignon 3

Ingrediënten

  • 75 g boter
  • 100 g ontbijtspek in blokjes
  • 750 g magere runderlappen in blokjes
  • 2 kleingesneden uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 wortel in plakken
  • 1 bleekselderijstengel in stukjes
  • 1 lepel bloem
  • 2
  • 5 dl bouillon
  • 2
  • 5 dl rode wijn
  • 2 lepels tomatenpuree
  • 1 laurierblad
  • 150 g champignons in plakjes
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Verhit de boter in een pan en bak hierin de blokjes spek uit. Voeg de blokjes vlees toe en bak deze rondom mooi bruin. Voeg de uien, de knoflook, de wortel en de bleekselderie toe en bak deze ca. 2 minuten mee. Roer de bloem door het vlees-groente-mengsel. Voeg dan de bouillon en de rode wijn toe en roer alles goed door elkaar. Voeg dan de tomatenpuree en het laurierblad toe. Draai de hittebron laag, leg de deksel op de pan en laat alles circa 2 uur zachtjes sudderen tot het vlees gaar is. Voeg de plakjes champignon toe en laat deze circa 10 minuten meekoken. Breng het gerecht op smaak met wat zout en peper.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 586x

Jouw laatst bekeken recepten