Boeuf de daube 2

Ingrediënten


Bereidingswijze

Marineer 2 kg rundvlees in 1 l rode wijn met 3 uien in vieren, bouquet garni, sinaasappelschil, knoflook, 6 peperkorrels, 3 kruidnagels, kaneel en 2 lepels olijfolie, gedurende een etmaal. Blancheer 1 kg zwoerd in stukken en 350 g reepjes zuurkoolspek voor 10 minuten. Splijt een kalfs- of varkenspoot en verwijder het bot. Zeef de marinade, bundel de kruiden behalve de uien in een doekje. Leg in een pan de helft van het zwoerd, het spek, vlees, poot, 250 g zwarte olijven, 1 kg tomaten, 500 g wortel, 500 g champignons, de uien, de marinade, de kruiden en genoeg water om alles te bedekken, leg de rest van het zwoerd er boven op. Breng in een oven van 200° aan de kook, stoof dan 3 ½ tot 4 uur bij 180°. Haal het vlees van de poot, verwijder kruiden en vet.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 516x

Jouw laatst bekeken recepten