Bourgondisch riblappen met witte kool

Ingrediënten


Bereidingswijze



Bestrooi het vlees met peper en zout. Maak de uien schoon en snijd deze in ringen. Pel het knoflookteentje en snipper deze fijn. Snijd het ontbijtspek in stukjes. Schil de aardappelen en was ze. Maak de kool schoon en snijd deze grof. Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees rondom mooi bruin. Haal dan het vlees uit de pan en bak in het achtergebleven bakvet de uien, knoflook en spek een paar minuten. Strooi dan de bloem erover en laat het al roerend lichtbruin kleuren. Giet dan het bier erbij, breng dit aan de kook en laat dit een paar minuten door koken. Doe dan het vlees, laurierblaadje, takje tijm en de mosterd erbij en breng dit alles aan de kook. Draai dan de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat het geheel 1 ½ uur zachtjes stoven. Voeg dan de aardappelen en de kool toe en laat het nog ongeveer 20 minuten zachtjes stoven tot de aardappelen gaar zijn. Verwijder dan het laurierblaadje en het takje tijm. Schep het gerecht in een schaal.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha