Brasato al barolo (rosbief met rode wijnsaus)

Ingrediënten


Bereidingswijze

Hak het ui grof. Snij de knoflook in vieren. Knip de selderij grof. Meng selderij, ui, knoflook, kruiden, laurier, kruidnagel, kaneel en wijn en marineer hier de rosbief in, leg 24 uur in de koelkast. Neem de rosbief uit de marinade en dep droog. Verhit in een braadpan en olie en de helft van de boter en bak de rosbief rondom bruin in 5 minuten. Voeg marinade en fond toe en breng aan de kook. Laat de rosbief onafgedekt in 2 uur gaar worden en keer af en toe. Neem het vlees uit de pan en houd warm met alufolie. Zeef het kookvocht in een andere pan en laat op hoog vuur onafgedekt in 10 minuten tot ca. 1.5 dl inkoken. Roer de grappa erdoor. Snij de rest van de boter in blokjes. Snij de rosbief in dunne plakken en leg op een schaal. Neem de pan van het vuur en klop de boter in gedeelten erdoor. Schenk de saus over de rosbief zodat alle plakjes bedekt zijn.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha