Brood gevuld met pittig gehakt

Ingrediënten

  • 1 ongesneden
  • enkele dagen oud klein rond wit vloerbrood
  • 2 uien
  • 150 gr belegen boerenkaas aan een stukje
  • 100 gr taugé
  • 5 takjes peterselie
  • 2 bolletjes gember
  • 1 eetlepel olie
  • 450 gr rundergehakt
  • 2 eetlepels Zaanse mosterd
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 1/2 theelepel sambal oelek
  • zout
  • peper
  • 1 theelepel gemberpoeder

Bereidingswijze

Snijd de bovenkant van het brood en leg het apart. Hol het brood aan alle kanten tot op ± 1 cm van de rand uit en verkruimel het. Pel en snipper de uien. Verwijder de korst van de kaas en snijd de kaas in kleine blokjes. Was de taugé in een zeef en laat deze goed uitlekken. Knip de peterselie fijn en snijd de bolletjes gember in stukjes. Verhit de olie in een braadpan en bak het gehakt hierin rul. Bak de uisnippers ± 3 minuten zachtjes mee. Voeg het broodkruim toe en roer dit goed door het gehakt. Voeg de mosterd, de ketjap, de stukjes gember en de taugé toe, meng het geheel goed en bak nog ± 3 minuten. Breng op smaak met zout, peper en gemberpoeder en roer van het vuur af de kaasblokjes en de peterselie door het gehaktmengsel. Schep het mengsel in het uitgeholde brood en druk het stevig aan. Leg de bovenkant van het brood terug en verpak het geheel in aluminiumfolie. Bak het brood in het midden van de op 225°C oven in ± 25 minuten gaar.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 681x

Jouw laatst bekeken recepten