Doro wat met berbere saus uit Ethiopië

Ingrediënten

  • 1 kip van ± 1500 gr of ± 1500 gr kipdelen
  • 2 middelgrote uien
  • 4 fijngehakte teentjes knoflook
  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels fijngehakte verse gember
  • 1/2 theelepel fenegriek
  • 1/2 theelepel kardemom
  • 1/4 theelepel geraspte nootmuskaat
  • 50 gr boter
  • 1 3/4 dl water
  • 0
  • 6 dl droge witte wijn
  • 3/4 dl berbere saus
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 4 hardgekookte eieren

Bereidingswijze

Snijd de kip zo nodig in stukken en dep die goed droog. Meng de uien, de knoflook, het citroensap, het zout, de gember, de fenegriek, de kardemom, de nootmuskaat en de boter in een braadpan goed door elkaar en laat het mengsel 2-3 minuten sudderen. Voeg het water, de wijn, de berbere saus en het paprikapoeder toe en laat de saus op hoog vuur in 3-5 minuten tot roomdikte inkoken. Voeg de stukken kip toe, dek de pan goed af en laat het gerecht 15 minuten sudderen. Doorboor de eieren met de tand van een vork en leg ze in de pan. Leg het deksel weer op de pan en laat 15-20 minuten verder sudderen tot de kip gaar is.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 478x

Jouw laatst bekeken recepten