Eendenborst, gesauteerd met duizend-jarige saus...

Ingrediënten


Bereidingswijze

Gesauteerde eendenborst met duizend-jarige saus en geroosterde shii-takes en korianderrijst Doe alle specerijen in een pan met wat water en laat ± 15 minuten trekken. Voeg zoveel van het vocht toe aan de jus de veau tot de gewenste smaak ontstaat. Kook eventueel nog wat in of bind de saus met maïzena of arrowroot aangemaakt met een beetje water. Hak de korianderblaadjes zeer fijn en meng deze met de rijst. Kook de rijst met 5 gram (1 afgestreken eetlepel = 15 gram) zout in ± 20 minuten gaar en giet deze af. Laat de rijst geforceerd afkoelen en verdeel deze over 10 kleine beboterde timbaaltjes. Snij de velkant van de eendenborsten in verticale en diagonale richting zo ver in dat de filet net niet wordt geraakt. Sauteer de eendenborsten om-en-om kort op hoog vuur in wat olie, bestrooi ze met peper en zout en laat ze 15 minuten rusten. Doe nu de eendenborsten in de oven die is voorverwarmd op 200° en gaar ze ± 10 minuten. (Als je vocht ziet verschijnen op de bovenkant is het vlees medium-rare.) Rooster in de tussentijd de shii-takes in een zeer hete koekenpan zonder gebruik van boter, of olie. Keer de shii-takes zeer regelmatig en blijf ze steeds goed aandrukken door middel van een vork of een ijzeren spatel. Peper en zout de paddestoelen terwijl ze nog warm zijn. Verwarm de rijst en keer dan het hete timbaaltje om op het bord. Trancheer de inmiddels gaar geworden eend en rangschik de dunne plakjes om de rijst heen. Giet de saus om de rijst en de eend heen, zó dat er een cirkel ontstaat. Rangschik de shii-takes ook in een cirkel om de eend en rijst.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha