Fricasse van kip, asperges en paddestoelen

Ingrediënten


Bereidingswijze

Snijd de kipfilets/visfilets in stukjes van ? 4 cm, bestrooi ze met zout en peper en laat 10 minuten intrekken. Snijd de aardappelen in stukken van ? 3 cm en kook ze ? 20 minuten in gezouten water. Giet ze af en stoom ze droog. Breng in de magnetron de kippenbouillon aan de kook, voeg de stukjes kip toe en laat ze in ? 3 minuten (afhankelijk van de dikte) op vol vermogen bijna gaar worden. Schep ze uit de schaal en zet apart. Snijd de groente in stukken van ? 4 cm. Voeg aan de kippenbouillon 110 gram boter toe en kook de groente hierin ? 3 minuten. Schep ze uit de bouillon en zet apart. Smelt de rest van de boter in een koekenpan en zweet de sjalotten hierin aan tot ze zacht zijn. Blus af met de witte wijn en laat 5 minuten reduceren. Voeg dan eerst de kippenbouillon en vervolgens de room toe, laat tot de gewenste (saus)dikte inkoken en breng op smaak met peper en zout. Doe de saus over in een magnetronschaal. Bak de paddestoelen in wat boter met een scheutje olijfolie tot ze geen vocht meer loslaten en breng ze op smaak met peper en persilladekruiden. Voeg de paddestoelen, de groente, de aardappelen en het vlees of de vis bij het room-wijn-sjalottenmengsel in de magnetronschaal, voeg de kruiden toe en laat volledig afkoelen. Het gerecht kan nu in de koelkast ? 2 dagen worden bewaard. Zet de schaal, afgedekt met magnetronfolie, ? 8 minuten op vol vermogen in de magnetron, de kip of vis wordt nu verder gaar en is nog lekker mals. Serveer met wat brood voor de saus.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha