Ga nuong cam (kip met sinaasappel en honing)

Ingrediënten

  • 1 sjalot in dunne plakken
  • 6 tenen knoflook in plakjes
  • 3 cm gemberwortel in plakjes
  • 2 lepels honing
  • 1 theelepel peper
  • 4 theelepels sojasaus
  • 2.5 lepels nuoc mam
  • 4 theelepels sesamolie
  • 1 lepel sherry
  • 2 theelepels sinaasappelrasp
  • 1.5 dl vers sinaasappelsap
  • 1 lepel slaolie
  • 2 kg kippenbouten

Bereidingswijze

Snij de kippenbouten op het gewricht door. Stamp sjalot, knoflook en gember in de vijzel tot een pasta, voeg honing en peper toe en meng goed. Voeg sojasaus, vissaus, sesam- en slaolie, sherry, sinaasappelrasp en sinaasappelsap toe. Marineer de kip een nacht afgedekt in de koelkast en schep af en toe om. Verwarm de oven voor op 225 graden. Leg de kip op een bakblik met het vel omhoog en rooster 35 minuten zonder te draaien tot ze bruin en knapperig zijn. Koud of warm serveren.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha