Gaeng Ped Gai (gekruide kip)

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwijder het vel en snijd het kippenvlees in kleine stukjes. Week de pepers in warm water tot ze zacht zijn. Hak de pepers, de sjalotten, de knoflook, de gember en het citroengras in stukken. Doe ze, samen met de korianderwortel, de foelie, de nootmuskaat, de limeschil, de korianderzaden, de komijnzaden, de trassi, het zout en de peper in een vijzel en stamp tot een gladde massa ontstaat. Verwarm de olie in een wadjan en bak de kruiden al roerend 4-5 minuten. Doe de stukken kip erbij en bak nog 1 minuut. snijd de bamboespruiten in dunne plakken en doe ze in de wadjan. Giet de kokosmelk erbij, roer alles goed door elkaar en breng het langzaam aan de kook. Laat het op matig vuur doorkoken tot de kip goed gaar is en doe alles in een schaal. Garneer met de korianderbladeren.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha