Gebraden lamsrug

Ingrediënten



  • 2 uien

  • 1 wortel

  • 3 laurierblaadjes

  • 1 eetlepel zwarte peperkorrels

  • 4 kruidnagels

  • 7 jeneverbessen

  • 5 pimentkorrels

  • 1 salieblaadje

  • mespuntje gedroogde tijm

  • ¼ l rode wijn

  • 1/8 l rode wijnazijn

  • 1 lamsrug van ongeveer 1½ kilo

  • zout

  • peper

  • 60g boter

  • 250g champignons

  • ¼ l crème fraiche

  • 1 theelepel suiker

Bereidingswijze



Marineertijd 2 dagen

Maak de uien schoon en snipper deze. Maak de wortel schoon en snijd deze in stukjes. Doe de helft van de wijn in een grote schaal en meng er de uien, wortel, laurierblaadjes, peperkorrels, kruidnagels, pimentkorrels, salieblaadje en tijm door. Leg hier de lamsrug in en laat deze 2 dagen marineren, keer het vlees af en toe om. Haal dan de lamsrug uit de marinade en dep hem droog met een stuk keukenpapier. Wrijf het vlees in met peper en zout. Zeef de marinade. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak hierin de lamsrug rondom bruin. Voeg dan ¼ liter van de gezeefde marinade toe. Zet dan de pan zonder deksel in een voorverwarmde oven van 200 graden en laat de lamsrug 50 minuten braden. Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Verhit de rest van de boter in een pan en bak hierin de champignons een paar minuten. Breng ze op smaak met wat zout en peper. Haal de pan uit de oven en voeg de champignons toe aan de lamsrug. Zet de pan op een hittebron, leg een deksel op de pan en laat alles nog 20 minuten zachtjes stoven. Haal dan het vlees uit de pan. Roer de crème fraiche door het stoofvocht en breng dan de saus op smaak met peper, zout, suiker en de rest van de wijn. Haal het vlees van de botten, snijd het in plakken en leg het op een schaal. Geef de saus er apart bij.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 455x

Jouw laatst bekeken recepten