Gehaktballetjes in paprikasaus

Ingrediënten


Bereidingswijze

Snipper de ui en de knoflook. Smelt 20 gram boter. Roer de ui en de knoflook erdoor. Leg het deksel op het pannetje en laat alles 5 minuten zachtjes smoren. Vermeng het ei met 1 eetlepel vleesfond. Voeg zout, peper, de keukenkruiden, de gesmoorde ui/knoflook en het broodkruim toe. Werk alles door elkaar en laat het mengsel 5 minuten rusten. Doe daarna het gehakt erbij en kneed alles door elkaar. Laat het gehaktmengsel een kwartier staan. Kneed het gehakt dan opnieuw en vorm er 12-16 balletjes van. Verhit de rest van de boter en bak de balletjes daarin in ca 8 minuten rondom bruin. Neem de balletjes uit de pan en houd ze warm. Roer de tomatenpuree en de paprikapoeder door de resterende bakboter en laat alles, onder voortdurend roeren, 1 minuut zachtjes bakken. Schenk er 1 dl water bij en roer er daarna 3 eetlepels vleesfond door. Laat alles enkele minuten zachtjes koken. Strooi de allesbinder erbij en roer die er goed door (zie gebruiksaanwijzing allesbinder). Proef de saus, voeg naar smaak suiker, zout en peper toe. Roer de slagroom (op keukentemperatuur) door de saus. Laat de gehaktballetjes hierna nog enkele minuten in de saus sudderen. Doe het gerecht over in een voorverwarmde schaal en strooi er bieslook over. Serveer met gestoomde rijst of Italiaanse pasta en geef er komkommersalade bij.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 322x

Jouw laatst bekeken recepten