Gestoofd rundvlees in santen

Ingrediënten


Bereidingswijze



Pel de uien en knoflookteentjes en snipper ze fijn. Maak de pepers schoon, snijd ze door midden, verwijder de zaadjes en snijd de pepers in kleine stukjes. Rasp de kemirinoten. Schil het stukje gemberwortel en rasp deze. Snijd het vlees in blokjes. Wrijf in een vijzel de uien, knoflook, pepers, Laos, kemirinoten en gemberwortel fijn. Verhit de olie in een pan en fruit hierin het fijngewreven mengsel 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit 5 minuten mee. Giet er dan 3 deciliter water bij en voeg de ketjap, wat zout en de santen toe. Draai de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat het gerecht ongeveer 1,5 uur zachtjes stoven tot het vlees gaar is. Lekker met rijst en een komkommersalade.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha